www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Hoge waterstanden in de IJssel verwacht!

5 juni 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

In verband met zeer extreme waterval in Duitsland en Nederland is de IJssel de afgelopen dagen flink gestegen. Het komt eens in de zoveel jaar voor dat we in de zomer last hebben van hoog water. Dat is dus nu ook weer aan de orde.

20160603_094449_light

De laatste dagen was het enorm hectisch aan de telefoon. Allerlei pachters belden met het water aan hun lippen “ze wilden gaan maaien in verband met het verwachte hoge water”. Normaal gaan we uit van verlate maaidata maar nu is er een uitzondering gemaakt. Vele lage plekken zijn al gemaaid in de uiterwaard. Tijdens een hoog water komt er allerlei slib in de uiterwaard en is het gras waardeloos en kan het niet meer aan de koeien of paarden worden gevoerd.

Hopelijk zitten de nesten van de weidevogels op de hoge plekken want die zijn voor de tractoren niet veilig maar ook het hoge water zal de nesten vernietigen. De dynamiek van de rivier is op de foto goed te zien. Wat gisteren nog weiland was, is vandaag veranderd in een grote waterpartij.

 Met vriendelijke groet,

Corné Balemans                                                                                                                    Boswachter beheer IJsselvallei

 

reageren

geef een reactie

  • Roelof Heringa
    6 juni 2016 om 08:20

    Natuurbeheer in de uiterwaarden blijft een spannende aangelegenheid!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog