www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Topdrukte op toplocatie

27 juli 2016 Boswachter Denny Kroeze in Overijssel
Topdrukte
Foto: Anja Nijssen

Het mooie zomerse weer lokte in deze vakantietijd honderden zwemmers en zonaanbidders naar natuurbad de Lange Kolk bij Infocentrum IJssel Den Nul.
De parkeerplaatsen voor auto’s en fietsers stonden dan ook vol tijdens de warmste dagen.
Het was heerlijk genieten op de ligweide in de zon of onder de bomen. Kinderen speelden op het strand of in het afgeschermde speelwater. Zwemmers trokken baantjes.

Afgelopen winter zorgde Staatsbosbeheer voor nog meer vernieuwing in en bij dit unieke natuurbad. Nieuwe waterballenlijnen, nieuwe diepte aanduidingsborden, uitdiepen en verlengen van het zwemwater, snoei -en zaagwerkzaamheden in verband met veiligheid en verfraaiing van de omgeving.
Aan de buitenkant van het Infocentrum zijn keurige toiletten aanwezig en biedt de cateraar de mogelijkheid voor het kopen van ijsjes en snacks aan. Op het terras kan genoten worden van koffie en ander lekkers. En natuurlijk kan er ook een bezoek gebracht worden aan de expositieruimte in het Infocentrum en genoten worden van de mooie fruitboomgaard met bloementuin. En voor wie naast het zwemmen en zonnen ook nog wil wandelen ligt het natuurgebied de Duursche Waarden voor de deur.

Kortom bij het Infocentrum zijn alle ingrediënten aanwezig voor een ontspannen en gezond dagje uit in een prachtige omgeving. Een fijne zonnige zomer gewenst.

Met vriendelijke natuurgroeten,
IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

 • Roelof Heringa
  31 juli 2016 om 16:15

  Beste Dennis en collega’s,
  een droom van Wil Gerritse en mij uit begin jaren ’90 is nu helemaal verwezenlijkt. Het oude zwembad van Olst is nu, samen met het infocentrum ‘de poort’ voor de Duursche waarden geworden en er wordt nog steeds hard gewerkt voor een goede kwaliteit van de voorzieningen!
  Puik werk / pluim!
  Roelof Heringa

 • ijsselboswachteranjanijssen
  27 juli 2016 om 12:18
 • ijsselboswachteranjanijssen
  27 juli 2016 om 12:18
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog