www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Green Projects activiteit op parkeerplaats Duursche Waarden

23 januari 2017 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
Green Projects Groene Welle

Het team van Green Projects klaar voor actie. Foto: Anja Nijssen

En daar stonden ze dan. Klaar voor actie. Vijf stoere mannen en één stoere vrouw. Enthousiast poserend bij de Staatsbosbeheer auto en de eigen aanhangwagen met materialen. Allen studenten van de MBO opleiding Bos- en Natuurbeheer Groene Welle Zwolle. Onder de vlag van Green Projects, het studentenbedrijf voor werkzaamheden in de groene ruimte, doen de studenten in allerlei groenprojecten ervaring op bij bedrijven.

Aan de slag

Staatsbosbeheer werkt graag samen met de gemotiveerde en goed opgeleide studenten. De ene keer zijn er projecten waarbij bomen geknot of geveld moeten worden, de andere keer moeten er rasters gezet worden.

Deze keer krijgt de parkeerplaats van de Duursche Waarden een opknapbeurt. De studenten hebben van onze beheerder Geert een lijstje met klussen en tekst en uitleg gekregen. Nagenoeg volledig zelfstandig gaan ze daarmee aan de slag. De studenten gaan nieuwe fietsenrekken maken van acaciapalen en, zoals ze met vakkennis zelf aangaven, van onbekante eikenhouten planken. De wilgen langs de weg worden geknot, populieropslag wordt verwijderd en eiken opgesnoeid. De opgekomen wilgen in het opengemaakte bosje worden handmatig getrokken. En ook wordt de poel weer vrijgemaakt. Een scala aan diverse werkzaamheden. En dat is nu juist het leuke. Variatie in het werk en diverse leermomenten levert dat op.

Blij met de samenwerking

En wij zijn erg blij met de samenwerking met de Groene Welle in de uitvoer van deze werkzaamheden. Na gedane arbeid ligt de parkeerplaats er straks weer netjes bij. Klaar om gastvrij de bezoekers van de Duursche Waarden te ontvangen.

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

  • Roelof Heringa
    23 januari 2017 om 14:17

    Prima actie, Geert!
    met groet, Roelof

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog