www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Respecteer de natuur en hou je hond aangelijnd!

6 mei 2017 Boswachter Jeroen Buunen in Overijssel

In veel natuurgebieden moeten honden aangelijnd zijn. Dit staat o.a. vermeld op de toegangsborden. Hierop staan de toegangsregels van het betreffende natuurgebied aangegeven.

Als boswachter zijnde, constateer ik geregeld dat hier geen gevolg aan wordt gegeven. Dat is jammer want baasjes weten vaak niet waar hun trouwe viervoeter toe in staat is! Denk aan het verstoren van bodem broedende vogels of het doden van pasgeboren reekalfjes.

Toezicht

Daarnaast worden lang niet alle bezoekers, denk vooral aan kleine kinderen, vrolijk van loslopende honden. Deze redenen bij elkaar maken het dat wij geregeld toezicht houden in natuurgebieden en controleren op loslopende honden. Baasjes die hun hond niet aangelijnd hebben kunnen hiervoor bekeurd worden.

RTV Sternet, de lokale omroep uit Haaksbergen, stelde mij de vraag of ik hier meer tekst en uitleg aan wou geven middels een interview. Deze kans heb ik met twee handen aangepakt. Via deze link kun je het interview terug kijken.

honden aangelijnd

De opname is gemaakt in het prachtige natuurgebied Haaksbergerveen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog