www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Een Coopertest met kruiwagen en schop

29 juni 2017 Boswachter Denny Kroeze in Overijssel
samen

De vrachtwagen met zand was eind van de dag weggewerkt.

De Coopertest… vraag het aan leerlingen van de middelbare school en ze worden al moe bij het idee… Saaie rondjes lopen op het sportveld van de school, om te meten wat je conditie is.

Gelukkig kan dat ook anders, op een leuke manier, lekker in het bos. Zo kon dat al jaren op De Woldberg bij Steenwijk. In een stuk van het bos was namelijk een slingerrondje van 1 kilometer uitgezet met daarbij paaltjes met de afstand, elke 100 meter. Op deze manier is het geen saaie rondjes lopen op een open sportveld bij school, maar genieten van het bos en de natuur.
Helaas merkten we dat de baan aan vernieuwing toe was. Zo was het bord met de tijden, om te zien hoe goed of zo slecht je conditie was, niet meer goed leesbaar. Ook de baan groeide langzaam dicht en het looppad werd te nat en modderig.

nat
Oude situatie, het pad was ontzettend nat.

Samen tijdens NLdoet

Samen met de atletiekvereniging Start ’78 uit Steenwijk, het beweegteam van de gemeente Steenwijkerland, en de scouting ‘Johan van den Kornputgroep’ is tijdens NLdoet in maart de aftrap geweest van de vernieuwing van de Cooperbaan op de Woldberg. De paden werden opgeschoeid en een vrachtwagen vol zand werd gebruikt om de natte stukken op te hogen. Alles met scheppen, harken en kruiwagens. Er gaan heel veel kruiwagens met zand in een vrachtwagen zand kan ik u vertellen! Een enorme sportieve prestatie. Iedereen die meehielp kwam vast makkelijk door de Coopertest 😉

droog
Pad opgeknapt tijdens NLdoet.

Goede conditie

Vorige week is het sportieve project afgerond met het plaatsen van nieuwe picogrammen met daarop de afstanden, en het plaatsen van een nieuw informatiepaneel. Op het paneel staat te lezen hoe een coopertest precies werkt, en kan je ook na afloop aflezen hoe goed, of juist hoe slecht je conditie is.

informatiepaneel en routepictogram
Het nieuwe informatiepaneel met daarnaast de nieuwe routepictogram.

Wat in ieder geval nu wel in goede conditie is, is de vernieuwde Cooperbaan op de Woldberg. En dat komt vooral door de samenwerking met de atletiekvereniging Start ’78 en het beweegteam van de Gemeente Steenwijkerland. Iedereen kan namelijk weer zich laten testen in het bos in plaats van een saai sportveld bij school.

reageren

geef een reactie

  • Ron Blom
    30 juni 2017 om 09:40

    Dat is nog eens een goed initiatief. Bewegen stimuleren verdient een grote pluim.
    En ook nog lekker in de natuur (van Staatsbosbeheer).

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog