www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Met de voeten in het veen en de handen in het riet

18 april 2020 Boswachter Denny Kroeze in Overijssel

Wist jij dat riet wel tot 10 centimeter per dag kan groeien? Zomermaaien en wintermaaien echt bestaat? De otter zich hier als een vis in het water voelt? Herken jij de ontstaansgeschiedenis van laag Nederland en het leven met het water dat door het gebied zelf wordt verteld?
Welkom in De Weerribben!

Het liefst wil ik jou zelf De Weerribben laten zien en beleven. Dat gaat helaas nu niet. Noodgedwongen blijven we zoveel mogelijk thuis. Dat vraagt het RIVM en dat doen we ook omdat we dat zelf willen, uit zorg voor elkaar. We nemen onze verantwoordelijkheid voor ieders veiligheid.

Ik ben boswachter in De Weerribben en daarom heb ik heb mijn camera gepakt en een manier gevonden om iedereen toch mee te nemen naar De Wereldse Weerribben. Ga je mee op deze korte virtuele excursie? Ontdek nu het gebied dat door de mens is gemaakt en waar de natuur adembenemend is.

Ervaar de stilte

Wil jij voelen hoe het is om zelf in een bootje door De Weerribben te varen? Dat kan ook! Stap hier in je eigen boot en geniet een uurtje van de stilte op het water. Veel vaarplezier!

reageren

geef een reactie

 • Sjaak
  22 april 2020 om 22:12

  Enthousiaste “Weerribben in vogelvlucht” presentatie Denny !

 • Ron Blom
  18 april 2020 om 16:43

  Leuk verhaal Denny en goed om op deze wijze in contact te blijven.

 • Ron Blom
  18 april 2020 om 16:42

  Dag Denny,
  Leuk verhaal en goed om op deze wijze in contact te blijven!

 • JanB
  18 april 2020 om 12:31
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog