www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Doe mee aan de Natuurwerkdag in Overijssel

1 november 2017 Boswachter Kees Jan Westra in Overijssel
Klein en groot helpen mee

Klein en groot helpen mee(Foto: Henny de Joode)

Zaterdag 4 november wordt de Natuurwerkdag weer gehouden. In Overijssel kun je op tientallen plaatsen een dag aan het werk in de natuur. Natuurlijk kun je ook aan de slag op één van de locaties die Staatsbosbeheer organiseert.

Heide vrij maken van opslag op de Sallandse Heuvelrug

Het is belangrijk om de droge heide in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug vrij te houden van ‘opslag’ van jonge Dennen en Berken. Doen we niets, dan verandert de heide vanzelf in bos. Dat willen we voorkomen. Daarbij kunnen we nog wel wat hulp gebruiken! Interesse om te komen helpen? Meld je aan via de website van de Natuurwerkdag of direct bij boswachter Wilko van Burken.

Aan het werk voor de Adder in de boswachterij Hardenberg

In de boswachterij Hardenberg wordt er tijdens de Natuurwerkdag gewerkt om de heide vrij te houden van jonge boompjes. Dit om het leefgebied van de Adder te vergroten. De Natuurwerkdag in Hardenberg wordt in samenwerking met Scouting Hardenberg en het IVN Hardenberg-Gramsbergen georganiseerd. De locatie heeft nog maar een paar plaatsen vrij, dus wil je komen helpen? Meld je dan snel aan via de website of direct bij boswachter Nico Arkes.

Meewerken op de grootste en leukste locatie in het Springendal

Ook in het Springendal gaan vrijwilligers aan de slag op de heide. Je kunt de boswachters van Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel hier helpen de heide niet verder te laten dichtgroeien. Dat betekent boompjes zagen. Aanmelden kan via de bekende website, natuurwerkdag.nl of rechtstreeks bij boswachter Jeroen Buunen.

Boompjes verwijderen in de Weerribben

Ben je niet bang voor natte voeten? In de Weerribben kunnen we jouw hulp goed gebruiken bij het verwijderen van boompjes. Ook hier geldt, als we niets doen, groeit het moeras helemaal dicht. Wil je helpen dit te voorkomen, dan kun je je aanmelden via deze link of door contact op te nemen met boswachter Denny Kroeze.

Natuurwerkdag op RTV Oost

Vanaf 09.00 uur doet RTV Oost verslag via de liveblog op www.rtvoost.nl, op facebook.com/rtvoost, live op Radio Oost en ’s avonds in het TV Oost programma Overijssel Vandaag.

 

We zien je graag zaterdag op één van de locaties! Het wordt vast weer een heel gezellige dag werken in de natuur, dat blijkt wel uit deze verslagen van de Natuurwerkdag in 2016.

Aan het werk in het bos
Kinderen aan het werk op de Natuurwerkdag.
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog