www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

De paden af, de dammen op!

27 november 2017 Boswachter Jeroen Buunen in Overijssel
herstelwerkzaamheden

Met mobiele kranen voorzien van extra brede rupsbanden worden de dammen in het natuurgebied opslag vrij gemaakt.

Kom kijken bij de werkzaamheden in de Engbertsdijksvenen.

Voor nieuwsgierigen en geïnteresseerden organiseert Staatsbosbeheer een unieke en speciale excursie in het natuurgebied Engbertsdijksvenen. De boswachter neemt u op woensdagmiddag 6 december mee naar het afgesloten gebied en geeft uitleg over de lopende onderhoudswerkzaamheden.

Open landschap

Al enkele weken voert Staatsbosbeheer werkzaamheden uit in dit natuurgebied. Het gaat hier om het verwijderen van berkenopslag op de dammen. Hierdoor ontstaat er weer een open landschap. Tijdens de excursie wordt er dieper ingegaan op nut en noodzaak van de herstelwerkzaamheden. Daarnaast kunt u ruimschoots genieten van dit prachtige en uitgestrekte hoogveengebied van ongeveer 1000 ha groot. Het is een restant van het grote veenmoeras dat ooit het noordoosten van Nederland bedekte.

Excursie

Op 6 december start de excursie om 13:30 uur aan de Paterswal 12 te Vriezenveen en duurt +/- 2,5 uur. Stevig en waterdicht wandelschoeisel is een must. Neem vooral een camera of verrekijker mee! Wilt u deelnemen aan deze excursie? Meld u dan aan bij Staatsbosbeheer. Dat kan door een email te sturen naar engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl
Wees er snel bij, want vol is vol! Aan deze excursie zijn geen kosten verbonden.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog