www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Goddelijke schoonheid

18 oktober 2018 boswachters in Overijssel
Koninginnenpage

Koninginnenpage

Door haar grootte valt ze direct op als iets bijzonders als ze vliegt. Als ze zich in de tuin dan even tegoed doet aan de nectar op een vlinderstruik, waarbij ze kort de mogelijk biedt om een mooie foto te maken, kan de dag niet meer stuk.

Het is een schaarse soort met een groot verspreidingsgebied, die profiteert van de mooie zomer. Juist dit langdurig mooie weer geeft ruimte aan meerdere generaties (2 soms zelf 3) per seizoen. De rode schijnogen en vleugelslippen aan onderzijde van de vlinder zijn als aandachtsgebied goed te zien. Ze dienen ervoor om vogels af te leiden zodat er een grotere overlevingskans is en daarmee de soort in stand te houden gedurende de enkele weken dat ze als vlinder leeft.

Sjaak van Dijk
Boswachter Overijssel

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog