www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Opgeruimd staat netjes!

3 december 2018 Boswachter Kees Jan Westra in Overijssel

Het Survivathlon Clean The Green Team heeft zondag 2 december een deel van de Sallandse Heuvelrug al hardlopend ontdaan van zwerfvuil. Het was de tweede keer dat het Survivathlon team dit deed. Op initiatief van Andre Gorter trekt een groep sporters de natuur in en ruimt tijdens een training zwerfafval op. Op de Sallandse Heuvelrug is al jaren vrijwilliger Jos Greiving actief die zwerfvuil op ruimt, maar een beetje hulp voor onze Jos kan natuurlijk nooit kwaad...

Het Survivathlon CLEAN THE GREEN-team bestond zondag uit 25 toppers die verdeeld in vier groepen, over zeven vierkante kilometer en binnen 120 minuten, zo’n 35 kilometer bospaden, hei en bermen hebben gecontroleerd op zwerfaval. Het ‘TroepTrimmen’ ging o.a. door het speelbos, het Jodenbos, Camping Twilhaar en via Heuversveld, Het Nest, Eindhovensbos, via de Paltheweg, kamp Twilhaar en de schaapskooi naar uiteindelijk de bermen van de N35 terug naar Nijverdal. Met de volledig ingerichte Zwerfafvalaanhanger van Twente Milieu had de groep de beschikking over prikkers, vuilniszakken e.d. voor alle sporters. Onder natte omstandigheden werd er wederom flink wat afval binnengehaald: 8 vuilniszakken vol. 99% procent (Energiedrankblikjes, Sigarettenpakjes en Mc Donaldsverpakking) vonden we overigens langs de N35. De bospaden waren zeer schoon!

Sportief buiten de natuur schoonmaken: Goed idee!

Het TroepTrimmen werd afgesloten met een kop heerlijke warme choco bij Restaurant Buitengewoon Lekker.

RotzooiRenners bedankt voor jullie vrijwillige inzet.

Het in twee uur tijd verzamelde afval

Tekst & Foto’s: Andre Gorter (Survivathlon)

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog