www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Wandelingen waar je stil van wordt

8 januari 2019 Boswachter Irene van der Linde in Overijssel

12 Buitengewone Belevenissen

Veel mensen maken deze periode goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vaker naar buiten, afvallen, meer samen zijn met vrienden en familie, meer rust… Je hebt ze vast al wel voorbij horen komen. Maar in de praktijk stranden de mooie plannen vaak al na een paar weken. Wij helpen je graag bij het volhouden, want we denken dat de natuur een mooie bijdrage aan je plannen kan leveren.

12 Buitengewone Belevenissen

Daarom introduceren we de 12 Buitengewone Belevenissen: elke maand zetten we een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan. Die fenomenen wil iedereen namelijk ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben, én ze zijn gewoon om de hoek te beleven. Zo kun je op hazensafari, bloemenwandeling, de stilte ervaren en nog veel meer. De eerste activiteit in januari is een wandeling waar je letterlijk stil van wordt. Boek de wandeling hier: https://www.staatsbosbeheer.nl/12-buitengewone-belevenissen-januari Zo kun je je goede voornemen direct in de praktijk brengen!

In Stilte op pad in Overijssel

In Overijssel trappen we deze maand af met welgeteld vier winterwandelingen waarbij de ervaring van stilte centraal staat. Ervaar de stilte al dwalend voor het Arriër-Koeland in het Vechtdal, een voor het publiek afgesloten gebied, een unieke kans die je niet mag missen. Of wandel mee over de Sallandse Heuvelrug waar bewustwording als een rode draad door de wandeling weeft. Ook in de Weerribben kan je genieten van de stilte, of juist de geluiden wanneer jezelf even stil staat. En ook in Twente zoeken we de stilte op; ik neem je mee op een ultieme rustbeleving door één van mijn favoriete natuurgebieden: Stroothuizen. De wandelingen worden elk afgesloten met een warme drank, al dan niet met een knapperde vuurtje om de verkleumde handen weer op te warmen.

Winter in Stroothuizen

Het vervolg…

Nieuwsgierig naar de andere 12 Buitengewone Belevenissen? In Overijssel wordt elke maand een Buitengewone Belevenis georganiseerd. Kijk op www.staatsbosbeheer.nl/gewoonbuiten voor de Buitengewone Belevenissen bij jou in de buurt.

Via deze weg wil ik u, jou, jullie, ook namens mijn collega’s, het allerbeste wensen voor 2019. Een jaar met hopelijk vele succesvolle goede en groene voornemens. Mijn eerste goede voornemen is met het organiseren van deze wandeling alvast afgevinkt.

Een groene groet vanuit Twente,
Boswachter Irene van der Linde

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog