www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Sallandse Heuvelrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

9 april 2020 Boswachters in Overijssel

Met pasen is de Holterbergweg-Nijverdalsebergweg gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Iedereen wordt opgeroepen om thuis te blijven, ook tijdens de paasdagen. Uit voorzorg is daarom op vrijdag 10 april tot en met maandag 13 april 2020 de Holterbergweg-Nijverdalsebergweg (in de volksmond de Toeristenweg) in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug in zijn geheel afgesloten van 12.00 tot 17.00 uur voor gemotoriseerd verkeer. Ook alle overige wegen naar de Holterbergweg worden afgesloten om sluipverkeer te voorkomen. Dit besluit is genomen door de Veiligheidsregio Twente op basis van de noodverordening die van kracht is. Dit is gebeurd in overleg met de gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten.


Het afgelopen weekend heeft laten zien dat de weg massaal werd bezocht door motorrijders, die vervolgens in grote groepen hun motoren parkeerden op parkeerplaatsen. Dat is verboden. Daarom is op basis van de noodverordening besloten de Holterbergweg-Nijverdalsebergweg af te sluiten. Het is niet de bedoeling dat bezoekers naar de Sallandse Heuvelrug komen.

Blijf thuis

Het is op dit moment belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt en zoveel mogelijk thuis blijft. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus te kunnen controleren, kwetsbare groepen te beschermen en er voor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote drukte aankunnen. Wij zijn op de goede weg, maar we moeten met elkaar de maatregelen in acht blijven nemen.

Voor iedereen geldt: blijf thuis, geniet in je tuin of op het balkon van de zon, haal een frisse neus in je eigen omgeving en houd 1,5 meter afstand. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Lees hier ook het artikel in de Stentor en hou de website van het RIVM in de gaten.

reageren

geef een reactie

 • Otto van Lynden
  12 april 2020 om 14:07

  Met groot genoegen heb ik de reactie van de boswachters van onze provincie Overijssel gelezen, betreffende de hinderlijke overlast die motorrijders steeds weer op de Holterberg veroorzaken.
  Het is heel goed en ook te prijzen dat u dit weekend de Toeristenweg heeft afgesloten voor deze motorrijders.
  Hun hobby kost hun niet alleen handen vol geld, maar het brengtonze zo mooie en rustige natuur op hol.
  De dieren worden gek gemaakt door al dat lawaai.
  Eigenlijk zouden overal in Nederland deze motor – escapades, in mooie matuurgebieden,bvia de Overheid verboden moeten worden.
  Wij leven niet in een oneindigvgroot land met vele grote natuurgebieden en men moet leren ZUINIG te zijn op wat wij op dat gebied.nog steeds, mogen hebben !!
  Op deze manier,met de snelle toename van het aantal motorrijders die zich in colonnes voortbewegen, met als enig doel het ” vermaak” voor henzelf, staat de toekomst van bv. de Holterberg, op het spel.
  En precies zoals bij het nu opgetreden coronavirus, waarin en waardoor over de gehele wereld al duizenden doden zijn gevallen, is er in elke mens aanwezig een soort van toenemende angst en ongeduld en juist dáárom letten zij niet meer op de zaken die ècht belangrijk zijn en die u als boswachterij zo attent nastreeft.
  Het zou dus, van de Overheid, niet gek zijn, om op deze zaken psychologen los te laten en de Overheid zou deze diensten gratis moeten kunnen aanbieden aan geïnteresseerden.
  Gratis, omdat nu eenmaal alle Nederlanders zoveel mogelijk alles “, gratis” willen ondernemen.
  Echter, zij zitten ook zichzelf met hun peperdure en bizarre ” hiobby” behoorlijk in de weg…….vandaar het voorstel om deze groepen ook psychologische hulp aaj te bieden.
  Bij veel huisartsen in ons land zijn degelijke gratis consulten van psychologen al voorhanden !
  Het gaat dus niet alleen om het verbieden van deze motor ellende, het gaat om het totale plaatje….waarom moeten motorrijders telkens de zaken ” afreageren” en dan in dit geva
  op de natuur…..
  dat begrijpen zij zelf niet !!

  Met vriendelijke groeten en hele mooie Paasdagen voor u gewenst,
  Een Holterbergbewoner,
  Otto van Lynden

  • Herman
   27 oktober 2022 om 11:29

   Ik vind dit verhaal erg generaliserend.
   Zelf rij ik ook nog motor op mijn 72ste maar zorg er altijd voor dat ik binnen de grenzen van de wet blijf, m.a.w, respecteer de geluidsnorm en overige regels.
   Het is best voor te stellen dat er rijders zijn die groepsgewijs herrie en dus overlast veroorzaken. Daar bestaat in Nederland een remedie tegen nl, handhaving. Beter je daar op te richten dan psychologen werk verschaffen.
   Natuur is van ons allen. Daar zijn we dus ook allemaal verantwoordelijk voor. Zij die zich daar aan willen onttrekken gewoon aanpakken.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog