www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Kinderen ontwaken in levensgroot nest!

3 juni 2014 rivierengebied in Rivierengebied

Staatsbosbeheer weet dat het voor mensen essentieel is om een sterke band op te bouwen met de natuur. Met name voor kinderen uit de stad. Daarom plaatst Staatsbosbeheer op 3 juni voor één dag een levensgroot nest bovenop een tramhokje van het Leidseplein in hartje Amsterdam. Als je wilt mag je in het nest kruipen om zo weer even te voelen wie je in wezen bent: een kind van Moeder Natuur. Op deze ludieke wijze willen de boswachters van Staatsbosbeheer iedereen uitnodigen om te komen logeren in de mooiste natuurgebieden van Nederland. De liefde voor en kennis van de natuur van de boswachter brengt iedereen die komt logeren naar plekken waar ze vanuit zichzelf nooit zouden komen. Dat maakt het bijzonder, leuk en spannend.

Vitamine G

“Groen is méér dan een luxe product, het werkt gezondheidsbevorderend”, stelt VU-onderzoeker dr Jolanda Maas. ”We hebben allemaal een portie vitamine G nodig om gezond en gelukkig te zijn.”

Onderzoek op onderzoek laat zien dat buiten zijn, in contact zijn met de natuur en de dieren die daarin leven goed voor je is.1 Het maakt je vrolijk, je voelt je minder ziek, kikker%20incl%20tekstweerbaarder, minder druk, het inspireert je etc. Boswachters en wetenschappers weten dat als geen ander en maken zich zorgen. In toenemende mate komen zij kinderen en grote mensen tegen die vervreemd zijn van de natuur. Mensen die een bij niet van een wesp kunnen onderscheiden, die denken dat er beren in onze bossen wonen en een hond een jas aan moet als het koud is buiten.

Kom logeren in onze natuur

Vandaag brengen wij de natuur voor een keertje de stad in, maar het uiteindelijke doel is natuurlijk dat iedereen, of je nou in de stad woont of niet, vaker een bezoek brengt aan de natuurgebieden in Nederland. We hebben zoveel mooie plekken in Nederland om de gezonde werking van de natuur te ervaren. Daarvoor hoef je niet eens ver te reizen”, aldus boswachter Martijn Harms.

Voor contact met dieren en planten is kamperen middenin de natuur een ultieme ervaring. Slapen onder een sterrenhemel en wakker worden van de vogels vlak voor zonsopgang. Steeds meer mensen zien dat in en willen back to basic. Recente cijfers van de Stichting Natuurkampeerterreinen Nederland laten zien dat in 2013 de natuurkampeerterreinen in Nederland 12% meer logees hadden. Staatsbosbeheer zag in 2013 het verblijf zelfs stijgen met 18%.2

eekhoorn%20alleen%20kom%20logeren%20-%20facebookBoswachters van Staatsbosbeheer garanderen je een unieke natuurervaring. Want hun liefde voor en kennis van de natuur brengt iedereen die komt logeren naar plekken waar zij vanuit zichzelf nooit zouden komen.. Staatsbosbeheer is de grootste aanbieder van natuurkampeerterreinen in Nederland; 27 in totaal verspreid over alle windstreken. Ze liggen altijd middenin de natuur en bieden naast rust & ruimte ook avontuur. Zie: www.logerenbijdeboswachter.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog