www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Heidedag in de Overasseltse en Hatertse Vennen

13 augustus 2015 rivierengebied in Rivierengebied

Staatsbosbeheer Rijk van Nijmegen-Zuid sluit de zomer op een feestelijke manier af. Zondag 30 augustus organiseert Staatsbosbeheer in de Overasseltse en Hatertse Vennen de Heidedag. Het is ondertussen al bijna twee jaar geleden dat de grote werkzaamheden in het Vennengebied zijn afgerond en de heide staat momenteel in volle bloei. Een mooi moment om je uit te nodigen om naar het Vennengebied te komen. Bij het Uiversnest, één van de prachtige vennen in het gebied, zijn rondom het thema heide allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Van alles te beleven!

Zo is onder andere de schaapsherder met zijn kudde aanwezig om te vertellen waarom deze dieren belangrijk zijn voor de heide. Een imker is er met een bijzondere observatiekast en vertelt je alles over bijen. Op verschillende momenten starten korte schapenexcursies van het IVN. Voor de kinderen worden activiteiten georganiseerd en is er twee keer een theatervoorstelling over de das, een bijzonder dier dat in het Vennengebied leeft. Je kunt informatie  krijgen over de bijzondere amfibieën die in het Vennengebied leven, of kijk eens wat je allemaal kunt maken van schapenwol of van heide. En natuurlijk kan je op deze dag ook genieten van lekkere hapjes en drankjes uit de streek. Staatsbosbeheer zal zelf ook met een stand aanwezig zijn om uw vragen over het gebied te beantwoorden. Er is nog veel meer te doen en te bewonderen, maar dat zal je zelf moeten komen ontdekken op 30 augustus!

heideTijd: 11.00-16.00 uur. Kosten: gratis. Entree: parkeerplaats van Staatsbosbeheer (nabij Landwinkel de Diervoort, Staddijk 17, 6603 LM Wijchen). We raden u aan vanwege het beperkt aantal parkeerplaatsen om op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Per bus te bereiken met lijn 9, Halte Oude Nijmeegse weg.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog