www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

De vennen verkennen voor de sportieve wandelaar

12 mei 2016 rivierengebied in Rivierengebied

De meimaand is een heerlijke maand voor een stevige wandeling. Staatsbosbeheer en het IVN organiseren een extra lange wandeling op zaterdag 28 mei in de Overasseltse en Hatertse Vennen. Vennengidsen laten u zien dat er deze maand heel veel te beleven valt en dit geeft u een bijzondere kijk op dit unieke gebied.

Corien-panorama1sept2012web

Het thema van de wandeling is “de vennen verkennen” en bedoeld voor sportieve mensen die graag een flink stuk in een prachtig mooi natuurgebied willen wandelen. De wandeling is maar liefst 12,5 kilometer lang. Tijdens deze wandeling worden bijna alle vennen aangedaan. Ervaren gidsen vertellen over de ontstaansgeschiedenis van de vennen, de waterhuishouding ervan, de herkomst van de vennamen en specifieke kenmerken van enkele vennen. De nadruk ligt vooral op het wandelen in de natuur en het beleven ervan.

Start
Datum: zaterdag 28 mei Start: 10.00 uur Duur: 5 uur met halverwege een lunchpauze Locatie: p-plaats Staatsbosbeheer aan de Hessenbergseweg nabij restaurant St. Walrick. Kosten: (op startlocatie contant te betalen): € 4,00 voor volwassenen; kinderen tot en met 12 jaar € 2,00

Aanmelden is verplicht en kan tot vrijdag 27 mei via rijkvannijmegen@Staatsbosbeheer.nl
Bereikbaar met openbaar vervoer (bus 9: 1 x per uur). Redelijke conditie en goede wandelschoenen gewenst. Aanbevolen wordt wat drinken en een lunch mee te nemen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog