www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Ontdek Rivierengebied Oost!

17 mei 2024 Boswachter Katelijne Hoogendoorn in Rivierengebied

Foto: Twan Teunissen - Staatsbosbeheer

Het vennengebied beleven bij volle maan? Struinen door de Ooijpolder en Millingerwaard? De bosuil horen roepen in het duister op de Duivelsberg? Het kan allemaal! Ga mee op excursie en ontdek de schoonheid van Rivierengebied Oost!

Expeditie Ooijpolder

Klik op de afbeelding om naar de website te gaan

Klaar voor een struintocht in de natuur? Ontdek samen met een gids van Staatsbosbeheer de vele gezichten van de Groenlanden en Bisonbaai. Tijdens deze Expeditie Ooijpolder kom je meer te weten over de geschiedenis, cultuurhistorie en de natuur in het gebied. Je hoort ook over de IJssellinie in de Koude Oorlog. Je loopt door de ruige struinnatuur en misschien kom je wel grote grazers tegen! Vanaf de uitkijktoren in de Groenlanden kun je kijken tot aan de stuwwal op de grens met Duitsland.

Benieuwd naar wat er nog meer te beleven is in de Ooijpolder? Klik hier voor ‘Wandelroute Ooijpolder’.

Vollemaanwandeling Overasseltse en Hatertse vennen

Klik op de afbeelding om naar de website te gaan

Prikkel je zintuigen tijdens een wandeling bij volle maan. Na een introductie bij de werkschuur neemt de gids van Staatsbosbeheer je mee door het afwisselende vennengebied gebied terwijl het steeds donkerder wordt en de maan meer op gaat vallen. Je geniet in stilte van de geluiden om je heen. Misschien zie je sporen van de dieren die in dit gebied actief zijn, zoals de das en de vos. Een unieke belevenis!

Overdag een mooie wandeling maken langs de vennen? Klik hier voor ‘Wandelroute Vennen’.

Expeditie Millingerwaard

Klik op de afbeelding om naar de website te gaan

Ervaar hoe de natuur ontwaakt tijdens deze prachtige wandeling in de Millingerwaard. In de ochtend, als het stil en rustig is, trek je samen met een gids van Staatsbosbeheer de Millingerwaard in. Terwijl de natuur wakker wordt, wandel je met de gids door het bijzondere gebied en leer je meer over de geschiedenis, het ontstaan en de dieren en planten. Ga samen op zoek naar sporen van de bever; de architect van de rivieren, en misschien kun je dit prachtige dier zelfs wel spotten!

Op eigen houtje de Millingerwaard verkennen? Klik hier voor de luisterroute ‘Het verhaal van de Millingerwaard’.

Bosuilen op de Duivelsberg

Klik op de afbeelding om naar de website te gaan

Ervaar de duisternis op de Duivelsberg en ga mee op pad in het leefgebied van de bosuil. In deze periode van het jaar roepen de bosuilen om hun territorium af te bakenen en een partner te zoeken. Door dit bijzondere concert waan je jezelf in een spannende film. Ga jij mee het bos in?

Met het hele gezin een wandeling maken over de Duivelsberg? Klik hier voor de wandelroute ‘Familiepad Duivelsberg.

Meer informatie?

  • Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie, klik dan hier voor de Gelderse Poort of het Rijk van Nijmegen.
  • Benieuwd naar alle gebieden van Staatsbosbeheer? Bekijk dan ook eens deze kaart.
  • Wil je niks missen uit het Rivierengebied Oost? Volg dan onze sociale media kanalen! X, Facebook & Instagram.
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog