www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Rottumerplaat vanuit de lucht

5 april 2012 bertcorte in Rottum
Rottumerplaat gezien vanaf De Lauwers/Noordzee
Foto: Rijkswaterstaat

Er zijn geen grote veranderingen op Rottumerplaat na de winter. De grote verandering van de afgelopen jaren was op 1 november 2009 met 4 meter + NAP en noordwest 10. De Lauwers schoof zo’n 200 meter op naar het oosten, met als gevolg dat het zand van de Westerduinen verplaatst werd naar het zuidwesten. Op de voorgrond van de foto ziet u de natuurlijke duintjes op het Noordrif. Die zullen richting de zomer verder groeien naar het oosten. De donkere kleur is vegetatie (Biestarwegras). En het witte vlak is nieuw zand. De baai (blauw) tussen de natuurlijke duintjes en de stuifdijk (donkere streep) is aan het verzanden. Ten westen van de baai en ten noorden van de stuifdijk (rechtsonder op de foto) is een deel van de natuurlijke duinen afgevlakt, maar die komen later in het seizoen weer terug. Het witte puntige vlak in het zuiden (bovenaan de foto) is de strandvlakte “Boschplaat”.

reageren

geef een reactie

  • Common eelgrass discovery near Dutch desert island | Dear Kitty. Some blog
    13 oktober 2015 om 10:48

    […] birdwatchers. In a short time approximately 21 hectares of eelgrass have grown around the so-called Boschplaat. After sampling this appears to involve some 5,000 plants which have returned here spontaneously. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog