www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Volle bak op inspectiedag Rottumeroog

6 maart 2013 bertcorte in Rottum
Winters Rottum. Foto: Bert Corté
Winters Rottum. Foto: Bert Corté

De winter is bijna voorbij. Het werk-, excursie- en broedseizoen kan weer beginnen op Rottumeroog. Op 15 februari was het tijd voor de jaarlijkse inspectie van het eiland, het milieu, het materieel en de gebouwen. We hadden een volle bak aan boord van het motorschip ‘Harder’: vogeltellers voor het uitvoeren van een hoogwatervluchtplaats-telling, een fotograaf van National Geographic en een verslaggever van het NRC Handelsblad.

‘Oog’ was weinig veranderd gedurende de 3 maanden dat ik er niet was geweest. Er lag gelukkig weinig vuil van betekenis. Een grotere inzet van vrijwillige vuilruimers is dus niet nodig. Eigenlijk hoort de milieuinspectietaak bij Rijkswaterstaat thuis. Omdat ik in het begin van het jaar toch naar de eilanden ga, is het kostenbesparend en efficiënt om de mileuinspectie mee te nemen op mijn ronde, wat volmondig door Rijkswaterstaat wordt beaamd.

Rottum februari 2013
In m’n overlevingspak. Foto: Hans Steketee

Het eiland gaf een mooi winters beeld, waar fotograaf Jasper van National Geographic erg blij mee was. Hij verzocht niet overal in de sneeuw rond te stappen voordat hij daar een foto van had genomen. Logisch als je ongerepte sneeuw wilt vastleggen. Even rondgeneusd in ons vogelwachtershuis; zag er redelijk netjes uit.

Daarna probeerde ik de tractor te starten. Het is na lang stil staan goed dat hij gaat draaien. Helaas werkte de accu niet mee. Het aggregaat had het even moeilijk bij het starten, maar gaf uiteindelijk toe. Ondertussen voorzag ik Hans van het NRC van allerlei informatie. Hij veronderstelde dat we zijn artikel na publicatie graag op het blog wilden zetten, maar moest het even vragen aan zijn hoofdredactie. Het NRC heeft er mee ingestemd. Mijn dank daarvoor!

Hierbij het artikel van Hans Steketee van zaterdag 23 februari: Artikel NRC 2013

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog