www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Flessenpost op een onbewoond eiland

31 oktober 2013 bertcorte in Rottum
Zon en hagelbuien Noordzeestrand (foto©Staatsbosbeheer/Bert Corté)
Zon en hagelbuien Noordzeestrand (foto©Staatsbosbeheer/Bert Corté)

Eerder schreven we al over fotograaf Jasper Doest die voor National Geographic een reportage over Rottumeroog aan het maken is. Af en toe blogt hij over zijn belevenissen in onze onbewoonde wildernis. Bij zijn laatste verblijf op Rottumeroog spoelde er een fles aan, met een briefje er in, afkomstig van ene Meike! Een meisje in de basisschoolleeftijd.

Jasper antwoordde afgelopen week op zijn geheel eigen manier: http://www.nationalgeographic.nl/guest/blog/jasper-doest/voor-meike

Slot van Jasper’s brief:

“Meike, vertel je vrienden en vriendinnen over dit onbewoonde eiland en droom over jouw flessenpost die hier aanspoelde. Vertel je kinderen en kleinkinderen later over deze bijzondere plek. Want zelfs in ons drukbevolkte land bestaan er stukken wildernis waar de natuur haar gang kan gaan, waar het leven nooit hetzelfde is en nooit verveelt. Jouw flessenpost wist zo’n plek te vinden en bracht deze plek voor jou en je klasgenootjes tot leven.”

reageren

geef een reactie

  • Dutch Rottum islands new animal book | Dear Kitty. Some blog
    31 oktober 2013 om 13:52

    […] of Rottum has a systematic overview of all animal species ever recorded on the Rottum archipelago. Eg, jellyfish, molluscs, crustaceans, centipedes. Mammals, dragonflies and butterflies are […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog