www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Dagarrangementen Rottumeroog 2014 online

11 juli 2014 bertcorte in Rottum

U heeft er best lang op moeten wachten. Maar maandag 14 juli is het eindelijk zover: dan publiceren we de data van de excursies naar Rottumeroog in augustus en september.

De MS Harder voor Rottumeroog.
De MS Harder voor Rottumeroog.

Als gevolg van de storm en het springtij van 5 december 2013 hebben we in februari 2014 het vogelwachtershuis op Rottumeroog moeten ontmantelen en afvoeren. Dit betekende automatisch: geen schuilgelegenheid meer op dit eiland waar wind en water heersen. Hierdoor was het heel lang onzeker óf en hoeveel excursies er gehouden konden worden in 2014. Die van maart konden in ieder geval niet ingepland worden.

Vergunningen
Het lopende broedseizoen hebben we gebruikt om ons te beraden op alternatieven voor het vogelwachtershuis. Duidelijk was dat er niet weer een echt ‘huis’ of onderkomen terug zou komen; meer een tijdelijke schuilhut. Ook hiervoor moet Staatsbosbeheer uit oogpunt van zorgvuldigheid de procedures van de provinciale Natuurbeschermingswet-vergunning en de gemeentelijke Omgevingsvergunning doorlopen. Daarnaast moesten er enkele nieuwe gidsen gevonden worden; zij kunnen namelijk niet meer overnachten op het eiland en dat betekent soms twee erg lange dagen varen achter elkaar. Niet voor iedereen te doen.

Excursiedeelnemers op het eiland. Foto: Henk Mellema
Excursiedeelnemers op het eiland. Foto: Henk Mellema

Al deze zaken kosten (veel) tijd. Inmiddels is het gidsenteam rond, zijn de vergunningen in de eindfase en de schipper en het (toch wel noodzakelijke) schip geregeld. We kunnen dus met een gerust hart de 19 Dagarrangementen van dit seizoen op de Staatsbosbeheer-website publiceren. Dit doen we maandag 14 juli om 13.00 uur via onze webwinkel: http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Rottum/Dagarrangement%20Rottum.aspx

Wees er op tijd bij!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog