www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Expositie Mythisch Rottumeroog op reis naar Spijkenisse

15 september 2014 bertcorte in Rottum

De bijzondere foto-expositie Mythisch Rottumeroog van National Geographic en Staatsbosbeheer is nu te bewonderen in het centrum van Spijkenisse. Eerder waren de bijzondere natuurfoto’s van Jasper Doest te bewonderen in de stad Groningen. De fotograaf geeft daarnaast nog een unieke lezing in theater De Stoep op 15 oktober a.s.

Fotograaf Doest verbleef in 2013 zo’n vijftig dagen op Rottumeroog om de collectie voor het tijdschrift National Geographic te schieten. ‘Juist door het ontbreken van mensen spreekt het eiland tot de verbeelding en krijgt je fantasie de vrije loop’, vertelt Doest. ‘Een eiland van stilte in een drukke wereld, een stukje land waar wind en getij de scepter zwaaien en de leegte zich oneindig voor je uit lijkt te strekken”.

Heivlinder op de neus van Jasper Doest.
Heivlinder op de neus van Jasper Doest.

Spijkenisse is de enige andere plaats in Nederland waar de foto’s op deze manier te bewonderen zijn. Voor het Theater de Stoep staan grote panelen met foto’s. Daarnaast hebben zo’n dertig winkeliers, verspreid in het centrum van Spijkenisse, hun etalage beschikbaar gesteld voor de unieke beelden van het mythische eiland. Al winkelend kan Spijkenisse Rottumeroog ontdekken. De expositie loopt tot en met 19 oktober.

 

reageren

geef een reactie

  • Janleen Boutkam
    3 oktober 2014 om 12:15

    Hallo,
    Helaas is de voorstelling afgelast.
    Ik had juist een kaartje gekocht en 1 dag later werdt het afgebeld.
    Had graag de foto’s gezien en het verhaal gehoord. zeker nadat ik zelf ook op het eiland ben geweest.
    Janleen Boutkam

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog