www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Expo ‘Het Gronings Tussengebied, streek van water en wad’

19 september 2014 bertcorte in Rottum

Fotografe Norma van der Horst toont met de fotoserie “Gronings Tussengebied” haar visie op de Groningse Waddenkust. De landschappen en stillevens zijn het resultaat van een fotografische reis die haar een jaar lang langs de waterlijn van Groningen heeft gevoerd; van uiterst West (Zoutkamp) tot uiterst Oost (Nieuwe Statenzijl) incl. de onbewoonde eilanden Rottumerplaat en Rottumeroog, beheerd door Staatsbosbeheer.

Rottumerplaat. Foto: Norma van der Horst
Rottumerplaat. Foto: Norma van der Horst

Om de diversiteit van het landschap zo goed mogelijk te kunnen waarnemen, besloot zij de kust in 12 maanden op te splitsen, en deze vervolgens elke maand op twee willekeurige dagen te bezoeken. Elke keer startte ze op een later tijdstip op de dag dan de maand ervoor. Immers, niet alleen elke plek en dag maar ook elk tijdstip op de dag heeft haar eigen lichtomstandigheden die de waarneming van het landschap en alles wat zich daarin bevindt, beïnvloeden. Daarnaast hebben tijd, plaats en weersomstandigheden op dit gebied hun uitwerking; elk moment is anders.

poster A4Norma van der Horst geeft een kleurrijke impressie van deze bijzondere wereld die zich achter de Noordelijkste dijk van ons land verborgen houdt. Nu de Waddenzee dit jaar precies vijf jaar op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat leek het haar een mooie gelegenheid om een deel van de serie te bundelen in een boek en daarnaast ook foto’s van haar tocht te exposeren. Zondag 21 september a.s. wordt het eerste exemplaar van haar boek “Het Gronings Tussengebied, streek van water en wad” aangeboden de directeur van het Groninger Landschap en vindt tevens de opening van de tentoonstelling ism kunstenares Paula Biemans plaats in de museumboerderij op het Landgoed Borg Verhildersum.

“Het Gronings Tussengebied, streek van water en wad” is digitaal te bekijken via de website http://www.normavanderhorst.nl en voor slechts € 24,95 te bestellen via norm@normafotografia.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog