www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

De honden mogen weer los

1 september 2022 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Wat is er nou leuker dan  op pad gaan met je hond? En vanaf 1 september mogen Soof, de leukste hond van Noord-Holland, en de andere honden weer los lopen in de Schoorlse Duinen. Hierbij een paar tips van de boswachter.

 Tip 1: lekker uitrazen

Het is heerlijk om je hond lekker te laten rennen en razen. Dit kan op de dagrecreatievelden of op het strand. Op deze plekken heb je alle ruimte en verstoor je de natuur niet. Zo blijven de heidevelden en het bos een veilige verstop plek voor de dieren.

Tip 2: let op bij wildroosters

Tijdens je wandeling kom je wildroosters tegen, let hier extra op. Vanaf hier lopen de koeien die ons helpen met het beheer van de Schoorlse Duinen. Daarom moeten de honden dan aan de lijn of mogen er niet komen. Kijk goed op de borden als je bij een wildrooster komt, hier wordt ook een omleiding aangegeven die je wel met hond kan lopen.

Tip 3:  houd je hond onder appél

Als een hond onder appél staat loopt deze op het pad, in zicht en luistert die goed. In de Schoorlse Duinen hebben we miljoenen bezoeken per jaar. Mensen komen bijvoorbeeld wandelen, fietsen, paardrijden of hun hond uitlaten. Doordat je hond onder appél staat ben je andere bezoekers niet tot last en kan iedereen genieten van de prachtige natuur.

Foto: Dennis Gouda fotografie. Soof, de leukste hond van Noord-Holland
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog