www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Bezoek de Schoorlse Duinen in de zomer!

20 juli 2023 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Tijdens de zomer is er weer genoeg te beleven in de Schoorlse Duinen. Lees hier de tips van de boswachter.

Spelen in Speelbos Zandspoor

In de duinen naast Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt Speelbos Zandspoor. Deze grappige boompoppen bewaken je zodat jij fijn kan spelen! Lekker met water kliederen bij de waterspeelplek, klauteren over de omgevallen boom, zand verplaatsen met een treintje of verspringen in de zandbak. Kan je gelijk opmeten of je verder komt dan de vos. Daarna kan je een ijsje halen bij IJgenwijs. Het speelbos is dagelijks geopend en je mag gratis naar binnen.

Kom spelen met zand en water in het speelbos. Foto: Marleen Annema-Fotografie

Op avontuur met kaart en kompas

Ontdek de Schoorlse Duinen met kaart en kompas! Je zoekt je weg door het bos en duingebied. Onderweg beklim je het hoogste duin van Nederland en doe je vragen en opdrachten uit het opdrachtenboekje. Deze activiteit is niet alleen leuk en sportief, maar ook leerzaam en kan je elke dag doen! Leuk voor volwassenen én voor kinderen. Lees hier hoe je avontuur begint.

Op avontuur met kaart en kompas in de Schoorlse Duinen

Nachtzwaluwen van de Schoorlse Duinen

Stap op de fiets en speur samen met de boswachter van Staatsbosbeheer naar de nachtzwaluwen van de Schoorlse Duinen. Als het schemer over de duinen valt, verandert het landschap in een paradijs voor deze bijzondere vogel. Op zomeravonden hoor je het karakteristieke snorrende geluid van de mannetjes nachtzwaluw die op zoek zijn naar een vrouwtje, soms afgewisseld met een ferme klap van de vleugels. Fiets mee door het weidse duinlandschap en wie weet zie je er eentje vliegen. Koop hier je kaartje. 

Ga opzoek naar de nachtzwaluw

Avondwandeling Sint Maartenszee

Toe aan iets anders dan de Schoorlse Duinen? Maak samen met de gids van Staatsbosbeheer een avondwandeling door de duinen van Sint Maartenszee. Aan het eind van de dag valt de stilte van de avond, dat geeft een bijzondere sfeer. Onderweg vertelt de gids je over dit gebied. Een wandeling langs bloeiende heide, stuivende duinen, duinmeertjes en prachtige vergezichten. Met het zeldzame plantje parnassia als kers op de taart. Koop hier je kaartje.

Bekijk de bijzonder Parnassia Foto: Jonathan Leeuwis – Staatsbosbeheer
reageren

geef een reactie

  • Marcel Jongbloets
    1 augustus 2023 om 21:46

    Een hele leuke vakantie in de duinen gehad, zeker de avondwandeling onder leiding van staats bosbeheer was heel mooi.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog