www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Terugblikken op 2023 met de boswachter

30 december 2023 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Het einde van het jaar is altijd een mooi moment om terug te kijken. 2023 was weer een bijzonder jaar met hoogte en diepte punten. Lees hier mijn persoonlijke hoogtepunten in de Schoorlse Duinen!

Pleun is de leukste hond

Dit jaar was Pleun #leukstehondvanSchoorl. Ze werd het gezicht van de campagne in het broedseizoen. De campagne was erop gericht om mensen er bewust van te maken dat tijdens het broedseizoen de hond aan de lijn moet, zodat de natuur minder verstoord wordt.

In 2024 gaan we natuurlijk opzoek naar een nieuw boegbeeld. Heb jij ook zo’n leuk hond? Houd dan deze blog in de gaten.

#deleukstehondvanschoorl 2023

Banken project afgerond

In de Schoorlse Duinen staan bankjes met daarop een herinneringsplaatje. Dankzij velen sponsors zijn al deze banken afgelopen jaren opgeknapt en kan iedereen weer lekker zitten tijdens zijn bezoek aan de Schoorlse Duinen.

Komend jaar gaan we de picknickbanken in de Schoorsle Duinen en de zitbanken in de Pettemerduinen opknappen. Wil jij ook een bankje sponseren? Houd dan deze blog in de gaten.

Foto: Alieke Datema – Asgraphy

Samenwerking Stichting Politieveteraan

Dit jaar zijn we gestart met een hele mooie samenwerking met Stichting Politieveteraan. De deelnemers zijn tijdens hun belangrijke politiewerk blootgesteld aan heftige gebeurtenissen. In de Schoorlse Duinen krijgen ze de kans om lekker de handen uit de mouwen te steken en in de natuur te zijn. Ze helpen de boswachters helpen met verschillende klussen en kunnen zo tot rust komen en herstellen, een mooie win-win situatie. Dit bevalt zo goed dat we in 2024 twee dagdelen in de week gaan samenwerken.

Stichting Politieveteraan en Staatsbosbeheer versterken elkaar

Boswerkzaamheden

In de Schoorlse Duinen heeft een dunning plaatsgevonden. Door in het bestaande bos enkele bomen weg te halen, zorgen we voor een geleidelijke ontwikkeling van monotoon dennenbos naar Atlantisch duinbos met meer loofbomen.  Mooie winst voor de natuur, want door meer variatie in boomsoorten en struiken, wordt de biodiversiteit van het bos uiteindelijk groter. Ook wordt het bos bestendiger tegen klimaatinvloeden, branden en ziektes. Daarnaast zijn in de open duinen jonge zeedennen en amerikaanse vogelkers weggehaald. Zo blijven de duinen op en kunnen soorten als de zandhagedis en het konijn hiervan profiteren.

In 2024 gaan we verder met deze werkzaamheden om de natuur te versterken.

Gebleste bomen voor de dunning

 

reageren

geef een reactie

  • Tonneke Lensen
    23 januari 2024 om 15:57

    Samuelle leuk om te lezen! Ik wil heel graag een bankje!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog