www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Boswachter op zoek naar #deleukstehondvanschoorl 2024!

16 januari 2024 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Heb jij een leuke hond en kom je geregeld in de Schoorlse Duinen? Dan is de boswachter op zoek naar jou!

De Schoorlse Duinen zijn een prachtige plek om je hond uit te laten. Vanaf 1 maart moeten ze aan de lijn, omdat dan het broedseizoen begint. Om hondenbezitters hier op een leuke manier aan te herinneren, start Staatsbosbeheer weer de zoektocht naar de leukste hond van Schoorl. Wie wordt de leukste hond van 2024 en de opvolger van de vorige winnaars Pleun, Soof en Lieve?

Op zoek naar de leukste hond

Elk voorjaar vragen de boswachters aandacht voor het aanlijnen van de honden. Afgelopen jaren hebben de boswachters de leukste hond gezocht én gevonden. De boswachters zien zoveel leuke honden lopen in het gebied, dat ze graag een lokale hond als boegbeeld voor de aanlijncampagne nemen. Hiervoor zoeken zij de leukste, schattigste, mooiste hond van Schoorl. Deze zal te zien zijn op banners en borden in de Schoorlse Duinen.

Doe mee

Vanaf dinsdag 16 januari kan iedereen de  leukste foto van zijn of haar hond insturen. Een team van boswachters zal een top 10 van de leukste honden samenstellen. Hierbij wordt gelet op uitstraling, locatie (in de natuur), beschrijving en natuurlijk of de hond aan de lijn zit. Het publiek mag uit de top 10 hun favoriet kiezen. De winnende hond krijgt een professionele fotoshoot en komt op alle banners en borden in het gebied. 

Wil jij jouw hond zien stralen op de grote banners in de Schoorlse Duinen? Stuur dan je foto van je hond aan de lijn naar deleukstehondvanSchoorl@staatsbosbeheer.nl of deel deze op Instagram #deleukstehondvanSchoorl. De boswachters willen natuurlijk ook weten waarom jouw hond de leukste hond van Schoorl is! Meedoen kan t/m zondag 28 januari. 

Spelregels:

 1. Je hond zit op de foto aan de lijn
 2. De foto is in de natuur gemaakt
 3. Jullie komen geregeld in de Schoorlse Duinen
 4. De fotoshoot vind plaats op zaterdag 17 februari in de ochtend.
 5. Je hebt een hele leuke hond 😉

Start van het broedseizoen: honden aan de lijn

Van 1 maart tot 1 september moeten alle honden in de Schoorlse Duinen aan de lijn voor het broedseizoen. Loslopende honden kunnen de dieren in het bos erg verstoren. In de duinen broeden vogels als de nachtzwaluw op de grond. Honden die dicht langs hun broedplek lopen kunnen de aanstaande ouders verjagen. Alleen de geur die de honden achterlaten kan al genoeg zijn. Ook voor vossen, marters en konijnen is de rust in deze periode extra belangrijk.
 

reageren

geef een reactie

 • Henk ☼
  16 januari 2024 om 10:51

  “Meedoen kan t/m zondag 28 februari”, staat er. Denk zomaar dat er “…t/m zondag 28 januari” wordt bedoeld. 😉

  • Boswachter Samuelle
   16 januari 2024 om 13:33

   Je hebt helemaal gelijk! Het is aangepast.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog