www.boswachtersblog.nl/ Texel

Actief voor landschapsreservaat Hoge Berg, hulp is welkom

18 maart 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

SONY DSCElk voorjaar komt de werkgroep Kwadijkervlot uit Purmerend een weekend werken in het landschapreservaat De Hoge Berg op Texel, hulp is daarbij van harte welkom. 23 en 24 maart 2012 komt deze werkgroep voor het elfde jaar helpen bij het behoud van dit bijzondere stukje Texel.

Op zaterdag 23 maart zijn ze vanaf 9.30 uur bezig met het voor Staatsbosbeheer herstellen van een stuk tuinwal bij de hoek Zuidhaffel – Middelwegje. Voor geïnteresseerden is dit een uitgelezen kans om te leren hoe je deze typisch Texelse perceelsscheiding aanlegt.

Zondag 24 maart is de groep van 10.00 – 14.00 bezig met het onderhoud voor Natuurmonumenten van het insectenreservaat De Zandkuil aan het Doolhof. Er wordt gehooid en boompjes en struiken uitgestoken om het heischrale grasland in stand te houden. Ook worden er stukjes geplagd en stijlkantjes gemaakt om voor de graafbijen en graafwespen, maar ook mierenleeuwen nest gelegenheid te maken.

 De werkgroep is gedurende het hele jaar actief met het beheer van natuurgebieden van Staatsbosbeheer en het Hoogheemraadschap en besteed de vrijwilligersvergoeding aangevuld met bijdragen van Stayokay en Teso aan het werken op Texel.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog