www.boswachtersblog.nl/ Texel

Vrijwilligers trotseren koude en herstellen tuinwal op de Hoge Berg

23 maart 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

[slideshow]Zaterdag was de groep vrijwilligers van de Werkgroep Kwadijkervlot uit Purmerend weer actief op Texel. Op de Hoge Berg bij Zuidhaffel herstelden zij 50 meter tuinwal. De oude versleten kop is er afgehaald en de tuinwal is met lagen nieuwe graszoden weer op hoogte gebracht. Door de harde wind en lage temperatuur kwam de ijstijd die er voor gezorgd heeft dat de stuwwal van de Hoge berg ontstond weer in gedachten. De vrijwilligers lieten zich hier door niet afschrikken en leverde weer een goed product af. Staatsbosbeheer is blij met de hulp van deze enthousiaste groep bij het behoud van dit typisch Texelse landschap. Gedurende de middag werkte de groep aan een bijenhotel in de tuin van Stayokay, een Bee-okay zogezegd, als dank voor de jarenlange sponsoring van het verblijf daar tijdens dit werkweekend.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Ton
    23 maart 2013 om 19:33

    geweldig werk verzet door deze groep bikkels !

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog