www.boswachtersblog.nl/ Texel

Veel werk verzet tijdens de Natuurwerkdag in de Duinen van Texel.

3 november 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

[slideshow]
De Skarelaars en Struuners, jeugdgroepen van IVN Texel, hebben afgelopen zaterdag veel werk verzet voor Staatsbosbeheer in de Duinen van Texel. In de Bleekersvallei is de duinheide van het Moesvlakkie ontdaan van jonge bomen. Vooral berken, maar ook dennen, vogelkers en eiken zijn omgezaagd en uit de hei gehaald. Met de hei wordt zo ook het leefgebied van heideblauwtje en heizijdebij bewaart. De eerste zaterdag van november 2014 is er weer een landelijk Natuurwerkdag. Ook dan is iedereen weer welkom om lekker de handen uit de mouwen te steken. Deze keer kreeg de jeugd één helper bij hun nuttige werk. Wat voor prestatie er geleverd is kunnen wandelaars die via het Alezeapas lopen zien aan de takken hopen die langs het pad op afvoer liggen te wachten.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Wim Bos
    3 november 2013 om 17:57

    Onlangs de route nog gelopen,zal binnenkort wel even weer kijken ,wat er gebeurt is in de Bleekersvallei,goed gewerkt denk ik.

  • Wim Bos
    3 november 2013 om 17:54
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog