www.boswachtersblog.nl/ Texel

Veel hulp bij het beheer van Nationaal Park Duinen van Texel tijdens de natuurwerkdag

7 november 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel


Vandaag kreeg Staatsbosbeheer veel hulp van vrijwilligers tijdens de Natuurwerkdag bij het beheer van de Bleekersvallei. In de ochtend is een groep van 17 mensen met boswachter Edwin van Egmond bezig geweest met het omzagen van een deel van het berkenbos dat hier de heide overwoekerd. Ruim 40 Skarrelaars en Struuners van IVN Texel hielpen gedurende de middag boswachter Erik van der Spek met het opnieuw terugsnoeien van eerder afgezaagde bomen in de hei.

Ook in de duinen wil heide veranderen in bos, uiteindelijk zou zo het open duinlandschap met de bijbehorende planten en diere grotendeels kunnen verdwijnen. Om een groot deel open duinlandschap te behouden is beheer nodig. De Struuners en Skarrelaars hielden hun ogen tijdens het werk goed open en vonden o.a. een verterend stuk hout met paddenstoelen en een oud muizennest. Staatsbosbeheer is blij met deze hulp en hoopt tijdens de Natuurwerkdag op de 1e zaterdag in november 2016 weer op veel hulp. Deze Natuurwerkdag op Texel is georganiseerd door het Nationaal Park Duinen van Texel in samenwerking met Staatsbosbeer.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog