www.boswachtersblog.nl/ Texel

Gezellige Natuurmarkt op Turfveld als onderdeel Waddenvogelfestival

7 mei 2016 Boswachter Erik van der Spek in Texel


Zaterdag 7 mei was er een gezellige Natuurmarkt als onderdeel Van het Waddenvogelfestival op Texel. Nationaal Park Duinen van Texel en Vogelinformatiecentrum Texel organiseren dit festival in samenwerking met o.a. Staatsbosbeheer, Ecomare en Natuurmonumenten. In de stand van Staatsbosbeheer konden bezoekers terecht voor natuurinformatie en om een bijenhotel te maken, zodat ze in eigen tuin of op het balkon wilde bijen die in holtes nestelen aan nestgelegenheid kunnen helpen. Vooral kinderen beleefden veel plezier aan het Hazenpad georganiseerd door het Wampex team. Ook de stands van IVN, WST, Vlinderstichting, De Lieuw, Ecomare, Texelse Imkers, Vogelinformatiecentrum en Nationaal Park vielen in de smaak. Mede dankzij het goede weer konden de vrijwillige verkeersregelaars het parkeren makkelijk in goede banen leiden.
Morgen zijn in het kader van het Waddenvogelfestival informatiepunt bemenst bij De Geul (uitkijkpunt Mokweg), De Slufter, post van de vrijwillige vogelwachters teer hoogte van de Oorsprongweg, Wadwachterspost Utopia en Eendenkooi Spang.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog