www.boswachtersblog.nl/ Texel

IVN – Texel organiseert introductiewandeling Natuurgidsencursus. Natuurgids worden op Texel? Nu kans op opleiding IVN. Bericht van IVN Texel

30 april 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel
IVN, natuurgids, Texel

Op maandag 2 mei organiseert IVN-Texel (Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid) een introductiewandeling in het Hogeberg gebied om natuurliefhebbers te informeren over de Natuurgidsenopleiding die in september op Texel van start gaat.

 Om meer te weten te komen over onze prachtige, unieke natuur op Texel gaat IVN-Texel van start met een uitgebreide cursus tot natuurgids. Deze opleiding is bedoeld voor jonge en oudere Texelaars die serieus aan de slag willen met kennisoverdracht en natuurbeleving. Ervaring en voorkennis is niet van belang, interesse in en enthousiasme voor de natuur wel! Een scala aan ervaren Texelse natuurspecialisten zullen onderwerpen als bodem, water, flora, fauna en ecologie uitgebreid aan bod laten komen. De laatste keer dat IVN Texel deze cursus heeft georganiseerd was in 2008 dus natuurliefhebbers zullen nu hun kans moeten grijpen. De inschrijving is al begonnen, maar er is nog plaats voor enkele deelnemers.

De introductiewandeling wordt georganiseerd door het opleidingsteam zodat geïnteresseerden geïnformeerd kunnen worden over de aanmelding, de docenten, de onderwerpen en het cursusmateriaal. Uiteraard is er onderweg ook tijd en aandacht voor de prachtige natuur in het Hogeberg gebied.

De wandeling gaat op 2 mei van start om 19.30 uur bij de Georgische Erebegraafplaats aan de Zuid Haffel.

Voor eventuele vragen over deze avond of over de cursus is IVN-Texel bereikbaar via de website www.ivn.nl/afdeling/texel of via de email secretaris.ivntexel@gmail.com.

 

 

reageren

geef een reactie

  • Charlotte Hoencamp
    1 mei 2017 om 09:03

    Datum wandeling staat op maandag 2 Mei. Maandag (vandaag) is het 1 Mei.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog