www.boswachtersblog.nl/ Texel

Op ontdekking door de Buiten Muy op Texel, geniet van deze extra wandelmogelijkheid.

5 augustus 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Afbeelding 5

Nu de meeste groene routes, paden voor buiten het broedseizoen, open zijn zijn er extra ontdekkingstochten te maken door het Nationaal Park de Duinen van Texel. Een van deze paden is het Slag door de Buiten Muy, een natte duinvallei die ontstaan is nadat een stuk strand in 1880 door de aanleg van een stuifdijk in een duinvallei veranderde. In het grootste deel van deze duinvallei gaat de natuur haar eigen gang. Riet en zeggen groeien hier uitbundig en wilgenstruweel wordt langzaam een moerasbos. Het pad door deze vallei is weer voor u open gemaaid. Tegen de stuifdijk groeit een vlierstruweel. Op de overgang van struweel naar pad bloeit heelblaadje en wilgenroosje. Een prachtig gezicht, ook omdat veel vlinders hier voedsel zoeken. Ook wilde bijen zoeken hier stuifmeel en nectar als voedsel voor hun jongen. De pluimvoetbij is hier te vinden, een relatief grote bij met lange haren (pluimen) aan de achterpoten waar tussen zij het stuifmeel verzameld en ondertussen ook de bloem bestuift.

Pluimvoetbij op heelblaadje (c) Hanneke Roeper
Pluimvoetbij op heelblaadje (c) Hanneke Roeper

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • New wasp species discoveries on Texel island | Dear Kitty. Some blog
    5 augustus 2014 om 17:46

    […] Buiten Muy: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog