www.boswachtersblog.nl/ Texel

Scouting Texel knapt bosrand in De Dennen op

28 februari 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel

scouting1

Vanmiddag heeft een groep van Scouting Texel Staatsbosbeheer geholpen in De Dennen langs de Tureluursweg. In de bosrand langs de hei op de hoek met de Ploegelanderweg hebben ze in de mantel van het bos op drie plekken de bomen afgezaagd. De stobben lopen straks weer uit en zo blijft hier een geleidelijke overgang van hei naar bos bestaan. Door de kleine plekken waarin dit gebeurt neemt de lengte aan bosrand toe en ontstaan luwe plekken. Straks kunnen vogels van deze extra bosrand en luwte profiteren. Wanneer de takken op de stobben behoorlijk zijn gegroeid, worden andere stukken afgezaagd om deze variatie te behouden.
Staatbosbeheer is blij met de hulp bij het bosbeheer en Scouting heeft kunnen oefenen met het zagen en hakken en de brandhoutvoorraad aangevuld.
scouting2

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog