www.boswachtersblog.nl/ Texel

Vrijwilligers uit Purmerend e.o. restaureren tuinwal Hoge Berg op Texel

28 maart 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel


Vrijwilligers van de Werkgroep Kwadijkervlot uit Purmerend hebben bij Staatsbosbeheer vandaag vijfenvijftig meter tuinwal hersteld en zes meter nieuwe tuinwal gezet. Gedurende de herfst en winter beheert deze werkgroep een aantal natuurgebiedjes in de omgeving van Purmerend. Deze werkperiode wordt traditioneel afgesloten met een weekend op Texel, waarbij op zaterdag aan het plaatsen of herstellen van tuinwallen wordt gewerkt. Vandaag is langs het Skillepaadje een oude deels ingezakte tuinwal hersteld. De slechtste plekken zijn volledig opnieuw opgebouwd en over de hele lengte is de tuinwal opgehoogd. In de loop van de jaren zakken tuinwallen in, door vertering van de zoden, slijtage en inklinken. Op de plekken waar de bovenkant van de tuinwal rijk is aan bloeiende planten zijn de zode bewaart en weer bovenop terug geplaatst. Behalve de werkgroep werkten ook Johan Hin, broer van de pachter van het land en Johan Stoop van Tatenhove BV mee. Het miezerige weer maakte het een pittige klus. Staatsbosbeheer is blij met deze hulp van de ‘ overkant’ bij het beheer van het landschapsreservaat De Hoge Berg. Morgen is de werkgroep actief met het beheren van het insectenreservaat De Zandkuil van de collega’s van Natuurmonumenten.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog