www.boswachtersblog.nl/ Texel

Wil jij als vrijwilliger grondwaterstanden meten voor Staatsbosbeheer op Texel?

2 augustus 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel
peilbuis

In natuurterreinen is een goede grondwaterstand belangrijk voor de kwaliteit van de natuur. Volgen van de grondwaterstand is daarom belangrijk. Een netwerk van grondwatermeetpunten maakt het mogelijk de vinger aan de pols te houden. Twee keer per maand moeten deze punten langs gelopen worden om de waterstand op te meten. Een belangrijke klus, maar ook een goede aanleiding om de Texelse natuur in te trekken. Met een meetlint meet je in een buis hoe diep het grondwater of hoe die het oppervlakte water beneden het meetpunt staat. Deze gegevens helpen Staatsbosbeheer de natuurgebieden goed te beheren.

Staatsbosbeheer zorgt voor de meet materialen en vrijwilligerskleding. Jij levert een bijdrage aan het behoud van de natuur op Texel en hebt een extra reden om de natuur in te gaan. Op dit moment hebben we vooral versterking nodig in het noorden van het eiland (Dorpzicht, Hanenplas, Eierlandse Duinen).

 

Woon jij op Texel en heb jij interesse om ons bij dit belangrijke werk als vrijwilliger te helpen neem dan contact op met boswachter Edwin van Egmond 06-22568058

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog