www.boswachtersblog.nl/ Texel

Staatsbosbeheer start met vrijwillige vogelwacht De Geul op Texel. Iets voor jou, vogelwachter voor een week?

14 april 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel
Geul, uitkijkpunt, Texel

SONY DSC

Staatsbosbeheer gaat in het Nationaal Park Duinen van Texel naar aanleiding van de positieve ervaringen in vorige jaren in De Slufter starten met vrijwillige vogelwacht De Geul. Vrijwillige vogelwachters zijn een aanvulling op de boswachters van Staatsbosbeheer. Zij zorgen ervoor dat meer mensen die De Geul bezoeken vragen over het gebied en de soorten die er leven aan deskundigen kunnen stellen. Het uitkijkpunt langs de Mokweg trekt veel bezoekers. Vogels in de Geulplas en in De Mokbaai zijn hier goed te bewonderen. Zout en zoet water naast elkaar draagt bij aan een grote verscheidenheid aan soorten. Daarnaast houden de vogelwachters ook een oogje in het zeil en waarschuwen mensen die niet in de gaten hebben dat ze iets ondernemen wat de natuur of andere bezoekers kan schaden. Vrijwillige vogelwachters zijn mensen die het leuk vinden om hun kennis en liefde voor de natuur met anderen te delen. Buiten bijvoorbeeld bij het vogelkijkpunt bij het Diepe Gat maar ook via twitter. Heb jij interesse stuur dan een mail naar: Texel@staatsbosbeheer.nl

Vogelwacht De Geul, wat vragen wij?

  • Dat je, bij voorkeur samen met een goede bekende, een week (maandag-maandag) in dit bijzondere natuurgebied wilt werken.
  • Je er lol in hebt om veel mensen te helpen om meer van de natuur te zien en genieten.
  • Je op een vriendelijke manier mensen kunt uitleggen welke regels er gelden in de natuur en waarom, zodat zij die willen naleven.
  • Je jouw ervaringen in De Geul met anderen wilt delen.
  • Je een bijdrage wilt leveren aan het verzamelen van natuurwaarnemingen.
vogelwacht, Slufter, vrijwilliger
Succes vogelwacht in De Slufter reden voor start in De Geul

Wat bieden wij?

  • Een unieke belevenis, uitdagend werk in bijzonder natuurgebied.
  • Een prachtige werkplek met eenvoudig onderkomen.
  • Een vergoeding van € 50/week.
  • Begeleiding door de boswachters van Staatsbosbeheer.
  • De kans om de duisternis van Texel te ervaren.

Stuur je ‘sollicitatie’ naar texel@staatsbosbeheer.nl en geef aan welke we(e)k(en) jij beschikbaar bent in de periode t/m augustus.

Bedankt voor de vele aanmeldingen. Het lijkt erop dat we vanaf 5 mei t/m 28 augustus mensen op de vogelwachtpost hebben. Daarnaast hebben we al een hele reservelijst.

 

reageren

geef een reactie

  • Michel
    19 april 2017 om 17:44

    Wat een super leuke kans! Waar kan ik iets meer informatie vinden hierover alvast bedankt!

    • Boswachter Erik van der Spek
      19 april 2017 om 18:13

      Michel, wanneer je op dit blog zoekt onder vogelwacht vindt je ervaringen en berichten over de vrijwillige vogelwacht in De Slufter. Misschien geeft dit voldoende duidelijkheid. Laat anders maar weten welke vragen er over blijven.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog