www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Infomiddag Bushcraft druk bezocht

20 januari 2016 staatsbosbeheerutrecht in Utrecht

Afgelopen zaterdag vond in de infobalie van Staatsbosbeheer in Leersum de infomiddag Bushcraft van Siegurd plaats. Een logische plek, want veel van Siegurds cursussen worden in het Leersumse Veld gegeven, in samenwerking met Staatsbosbeheer. Want niet alleen biedt een cursus van Siegurd een unieke ervaring in de natuur; hij doet dit ook met zeer veel respect voor de natuur.

Voor Siegurd was deze middag hét moment om aan veel geïnteresseerden (meer dan 100 in dit geval) informatie te geven. Want was houdt Bushcraft eigenlijk in? En welke workshops kun je volgen? En is het echt afzien, of is het ook leuk?

Met veel enthousiasme vertelde Siegurd over zijn reizen naar Zweden en Schotland. Vol vuur (wat je overigens zelf leert maken!) en heel eerlijk. Zo bleek dat Schotland niet alleen berucht en bekend is van de whisky, maar ook van de ‘midges’. Gelukkig komt dit bijtende fenomeen niet vaak voor, en er is iets aan te doen. Midges houden namelijk niet van rook, wind, direct zonlicht en droge lucht. En waar vuur is, is rook dus ook een reis naar Schotland is bij Siegurd in goede handen.
Het werd een druk bezochte en gezellige middag met veel stoer geklede mensen, zalm roken boven het vuur en zelfgemaakte pindasoep.
Wat ons betreft volgend jaar weer!

Boswachter Nadja Lankamp

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog