www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

2e houthakclinic met Bever een succes!

25 januari 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag 21 januari stapte ik vroeg de auto in om richting het kantoor in Leersum te rijden. Die dag hadden we namelijk samen met Bever een houthakclinic georganiseerd in het Leersumse Veld. Nu was dit al de tweede clinic namens Bever maar omdat ik nog nieuw in het gebied ben was het mijn eerste. Mijn rol op deze dag was om de groep te vertellen over duurzame houtoogst bij Staatsbosbeheer.

Wat een weer!

Richting kantoor kwam de zon langzaam op en werd het direct duidelijk: dit werd een hele mooie ijzige zaterdag met een strakblauwe lucht! Op de parkeerplaats was het al vol met de eerste fanatieke schaatsers maar ik ging snel het kantoor in om koffie te zetten voor de deelnemers. Tussen 8:45 en 9:30 druppelden alle 20 deelnemers het kantoor binnen. Na een korte introductie van Raymond namens Bever nam ik de groep mee naar buiten. Want dáár gebeurt het! Ik vertelde de groep over duurzame houtoogst bij Staatsbosbeheer. Na wat korte vragen was het tijd om te wandelen richting Siegurd. Deze wandeling duurde ongeveer twintig minuutjes.

Woodcamp

Siegurd had een klein kamp opgezet in het bos met een vuurtje en vooral een flinke stapel hout en bijlen. Tijdens deze clinic vertelde Siegurd alles over bijlen, hakken, kloven, wood carving en slijpen. De deelnemers gingen na iedere uitleg-ronde zelf aan de slag onder toeziend oog van Siegurd en zijn assistent Jan. Het was gaaf om zo’n jonge doelgroep bezig te zien in het bos. Aan het eind kreeg de groep een goodiebag van Bever waar Staatsbosbeheer ook enkele folders over de bosvisie en verantwoord stoken had toegevoegd. Mijn taak zat er verder voor die dag op maar van alle berichten achteraf begreep ik dat het een leerzame en super mooie dag was.

Nieuwsgierig naar de volgende clinic? Deze staat voor 4 februari en kun je hier reserveren. Maar wees snel want ze zitten razendsnel vol!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog