www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug jarig!

8 oktober 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op 11 oktober 2018 hangen we de vlag uit met het bereiken van een feestelijke mijlpaal. Dan is het Nationaal Park Nationaal Utrechtse Heuvelrug 15 jaar! Dit laten we niet ongemerkt voorbij gaan. Zo valt een jubileumuitgave bomvol verhalen en tips bij ruim 200.000 huishoudens op de mat. De herfstvakantie (20 t/m 28 oktober) staat in het teken van de Beleefweek met activiteiten voor elk wat wils. In het Leersumse Veld organiseert Staatsbosbeheer een kaboutermiddag. Je bent van harte welkom!

Koers Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Op een steenworp afstand van de randstad ligt 20.000 hectare aaneengesloten natuurgebied: Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Sinds de oprichting van dit Nationaal Park hebben veel partijen zich gezamenlijk ingezet voor betere bescherming, beheer en ontwikkeling van de natuur, het landschap en het erfgoed op de Utrechtse Heuvelrug.

Ook zijn er ambities voor de toekomst van het Nationaal Park. De Heuvelrug is groter dan het huidige Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De hele Heuvelrug, van Gooimeer tot Grebbeberg, ondergebracht in één groot Nationaal Park is wat we nastreven. Dit is de beste manier om dit bijzondere gebied te beschermen en te ontwikkelen. Daarom hebben verschillende partijen als overheden, terrein- en landgoedeigenaren, natuurorganisaties en ondernemers de handen ineen geslagen om de uitbreiding te regelen. Kijk hier voor meer informatie, de betrokken partijen en de laatste stand van zaken.

Kaboutermiddag Leersumse Veld

Tijdens de Beleefweek in de herfstvakantie worden er veel extra activiteiten georganiseerd. Op de website van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug kun je deze activiteiten nalezen. In het Leersumse Veld organiseert Staatsbosbeheer op woensdagmiddag 24 oktober een kaboutermiddag. Van 13.00-16.00 uur zijn kinderen van harte welkom samen met hun ouders, grootouders, broertjes en zusjes. Wandel samen met de boswachter het vernieuwde kabouterpad of doe mee met één van de andere activiteiten zoals broodjes bakken boven vuur, bouw samen met de boswachters een hut of maak je eigen kaboutertje! Kosten: €2,50 per kind (inclusief ranja, een koekje en een heuse kaboutermuts! Adres: Maarsbergseweg 18a, Leersum.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog