www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Kaboutermiddag in de herfstvakantie Leersumse Veld

11 oktober 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt het avontuur op je te wachten! Tijdens de Beleefweek van 19 t/m 27 oktober zijn er volop activiteiten te beleven. In het Leersumse Veld organiseert Staatsbosbeheer op woensdagmiddag 23 oktober 2019 een kaboutermiddag. Je bent van harte welkom!

Kabouterdrolletje

Wist je dat er in het Leersumse Veld kabouters wonen? Tenminste, dat denkt de boswachter van Staatsbosbeheer, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!

Holle boom

Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Ze zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen…

Kom je ook?

Op woensdagmiddag 23 oktober van 13.00-16.00 uur zijn kinderen van harte welkom samen met hun ouders, grootouders, broertjes en zusjes. Wandel samen met de boswachter het vernieuwde kabouterpad of doe mee met één van de andere activiteiten. Kom broodjes bakken boven vuur of knutsel je eigen kabouter. Ook is er een heuse muziekkabouter! Kosten: €2,50 per kind (inclusief ranja, een koekje en een kaboutermuts! Adres: Maarsbergseweg 18a, Leersum.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog