www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Met Stichting Ambulance Wens wildspotten bij Staatsbosbeheer

4 september 2017 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Staatsbosbeheer ontvangt jaarlijks veel verzoeken van mensen die met een boswachter op pad willen. Helaas laat ons werk het niet toe om aan alle verzoeken tegemoet te komen. Soms komen er verzoeken voorbij waar we graag onze medewerking aan verlenen. Half augustus ontvingen wij van Stichting Ambulance Wens een bijzonder verzoek. Hieronder leest u een kort verslag van deze bijzonder avond in het Natuurtheater van Staatsbosbeheer. Het verlag is geschreven door een van de familieleden die bij deze avond aanwezig was.

Onze moeder en oma is al een tijdje ongeneeslijk ziek en brengt de laatste fase van haar leven door in een hospice. Een bijzondere, intense en emotionele periode, waarin ook veel wordt gesproken over de mooie dingen die zij heeft meegemaakt en haar allerlaatste wens.

Voor moeder was dat wilde zwijnen en herten kijken op de Veluwe. Het was nl. al jaren een goede gewoonte om in augustus/september met de familie naar de Veluwe te gaan en bij schemer wild te gaan spotten. Dat zou ze nog dolgraag een keer willen doen, maar ja ….. dat kon helaas niet meer.

Wat moeder niet wist, maar wij wel, is dat de Stichting Ambulance Wens deze laatste wens zou kunnen helpen vervullen. Een paar dagen na het indienen van onze wens kregen we te horen dat de Stichting haar zou willen vervoeren naar de Veluwe.  En toen ook nog boswachter Bart van Staatsbosbeheer hier graag aan mee wilde werken, was het plaatje compleet.

Foto: Foris Slooff van FotoExclusief

Op donderdagavond 19 augustus reden we met elkaar naar het Hoenderlose bos. Met boswachter Bart voorop reden we diep het bos in naar een prachtig natuurtheater, zeg maar een skybox voor wildspotters. We kregen een ware natuurfilm voorgeschoteld! 16 wilde zwijnen en  5 herten lieten zich zien en bleven bijna twee uur vlak voor onze neus grazen en spelen. Een bijzonder schouwspel in een bijzondere setting.

Moeder had het er dagen daarna nog steeds over; ze had nooit gedacht ooit nog op de Veluwe te komen en wild in het echt te zien. Ook wij zullen dit nooit meer vergeten.

Foto: Foris Slooff van FotoExclusief

Fantastisch dat Staatsbosbeheer dit met ons heeft willen organiseren en wat mooi dat de Veluwse natuur zoveel impact kan hebben.

Bart en Staatsbosbeheer, heel veel dank en jullie hebben er fans voor het leven bij!

reageren

geef een reactie

 • Juditha gleijsteen
  27 januari 2018 om 17:40

  super om alleen al deze beelden te kunnen zien..ik hou enorm van onze natuur!

  • Kees
   4 september 2020 om 11:49

   Geweldig dat Staatsbosbeheer medewerking gaf aan het uitvoeren van deze wens van deze ernstig zieke vrouw. En wat leuk dat die avond zoveel wild werd gespot in het natuurtheater. Hulde aan Stichting Ambulance Wens en Staatsbosbeheer (boswachter Bart) dat ze deze onvergetelijke avond mogelijk maakte!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog