www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Even voorstellen: boswachter Jeanette

10 januari 2018 Boswachter Jeanette Stam in Veluwe

Dag allemaal, mijn naam is Jeanette de Moed – Stam en sinds 1 oktober versterk ik het team van de Midden Veluwe als boswachter Publiek.

Ooit ben ik begonnen in de Schoorlse Duinen als vrijwilliger en heb ik stage gelopen tijdens de opleiding Bos en Natuurbeheer niveau 3. Die periode heb ik afgesloten met een half jaar als Boswachter Publiek. Twee jaar daarna de opleiding op niveau 4 gevolgd met als werkplek het Drents-Friese Wold en daarna de Veluwe. In Flevoland heb ik het team versterkt als Boswachter Publiek met excursies, educatie, inzet van vrijwilligers en recreatieve voorzieningen.

Nu terug op de Veluwe waar de bomen hoog zijn en de natuur meeslepend.
Ik ben heel blij dat ik hier een taak mag vervullen en met mijn collega’s voor het bos en zijn bezoekers mag gaan zorgen! Ik blijf het zelfde werk doen als in Flevoland.

Aan de boemel met Bommel

Ook in mijn vrije tijd ben ik vaak in het bos te vinden. Ik woon in ’t Harde en ga graag naar buiten met mijn Oud-Duitse herder pup, Bommel. Verder hou ik van gezelligheid, lezen, skiën, schilderen, paardrijden, series kijken en nog veel meer.

Misschien zien we elkaar in het bos of ergens anders!

Groeten,
Jeanette

reageren

geef een reactie

 • Salome
  24 mei 2021 om 14:12

  Beste Jeanette,
  Ons zoontje is 6 jaar oud en heeft een erg brede interesse. Zoals bij veel jonge kinderen boeit natuur en alles wat daarbij hoort erg veel. Nu zijn we opzoek naar iets meer uitdaging en dacht ik laat ik eens een boswachter benaderen. Ik denk dat hij helemaal opfleurt als hij een keer met u mee mag om zo de natuur te ontdekken. Ziet u hier een mogelijkheid in? Of heeft u andere tips voor mij? Met vriendelijke groet, Salomé Eisma

 • Geert Blaauw
  9 oktober 2019 om 10:23

  Wij moeten voor school een interview regelen met iemand die uitleg kan geven over het ecosysteem=Loofbos. Als het mogelijk is zouden we graag een gesprek met u willen.

  Met vriendelijke groet,
  Geert Blaauw

 • Trudie
  11 januari 2018 om 22:39

  hey jeanette..Ik kan me nog goed herinneren dat je me het eerst vertelde dat dit je droom was. En nu STA je er gewoon…echt super dat je je hart gevolgd hebt!!

 • Jacqueline Boeckhorst
  11 januari 2018 om 14:39

  Hoi Jeanette,
  Ooit hebben we elkaar in bij de Schoorlse vrijwilligers leren kennen. Prachtige periode! Inmiddels zijn we allebei uit Noord-Holland vertrokken, maar ik denk nog veel aan die tijd. Hopelijk tot spoedig!

  • Boswachter Jeanette Stam
   11 januari 2018 om 16:44

   Ja Jacqueline, We moeten weer eens gauw bijpraten!

 • Herman Linde
  11 januari 2018 om 08:37

  Beste Jeanette, Ik heet je van harte welkom op de Veluwe. Ooit was ik daar (meer dan dertig jaar) ook boswachter en weet dus wat voor een fantastisch gebied nu het jouwe is. Ik wens je er veel plezier en geluk! Met collegiale groet, Herman

 • Hans Nieman
  10 januari 2018 om 20:59

  Heel veel succes in je nieuwe werkomgeving – de mooiste natuurplek van Nederland!

 • b.groothedde
  10 januari 2018 om 19:11

  Gefeliciteerd,

  Nu nog een volledig jachtverbod op de mooie Veluwe,iedereen ziet graag wild!!

 • Jan van de Bovenkamp.
  10 januari 2018 om 13:36

  Jeanette ik wens je veel succes op onze mooie veluwe, zelf ben ik ook een natuur
  liefhebber maar door mijn handycap kan ik nog maar korte afstandjes lopen
  tegenover vroeger. Nu heb ik een scootmobiel en met mooi weer rijd ik het bos in.
  Tot ziens op onze mooie Veluwe. Groetjes, Jan.

 • Sjoerd Stellingwerf
  10 januari 2018 om 11:22

  Gefeliciteerd, boswachter Jeanette, met je mooie baan. Ik begrijp heel goed hoe prachtig dit werk is, uit ervaring.

  Groet, Sjoerd Stellingwerf
  verteller, (vm schaapherder)
  Apeldoorn

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog