www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Beleef de IJssel!

20 september 2019 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

De IJssel is een van de mooiste rivieren van ons land, tenminste, dat vind ik. En met mij een heleboel andere mensen, vandaar dat we de IJssel graag in het zonnetje willen zetten. Op 28 september is de “Dag van de IJssel”. Die dag zijn er allerlei leuke dingen te doen langs de IJssel. Heel veel verschillende organisaties hebben iets bedacht om die dag de IJssel te kunnen beleven. Zo zijn er wandelingen, kunst, poëzie, opruimacties, vogels kijken en nog veel meer.

Activiteiten van Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer presenteert zich in Overijssel bij het Reevediep, infocentrum Den Nul en de Duursche waarden. In Gelderland zal ik een dauwwandeling doen in natuurparel Cortenoever bij Brummen. Deze wandeling staat in het kader van beleven waarbij we met de opkomst van de zon naar de IJssel wandelen en als het niet bewolkt is de karakteristieke kronkelwaarden in het strijklicht van de zon zullen bewonderen. Meidoorns en oude hagen maken het gebied tot een waar vogel paradijs. We vertrekken om 7.00 op de “Weg naar t ganzenei” bij het informatiepaneel. Mail naar j.bergwerff@staatsbosbeheer.nl en geef je op!

Kronkelwaarden in Cortenoever

Vogels spotten in de Rammelwaard

In de Rammelwaard (ook wel Voorsterklei genoemd) bij de Wellenbergweg in Voorst zijn de vogelaars van de vogelwerkgroep Zutphen tussen 9.00 en 12.00 bij de kijkhut aanwezig om mensen te vertellen over de vogels die er te zien zijn. Het is volop vogeltrek dus er kan van alles passeren. Misschien zie je zelfs de zeearend! Vanuit de kijkhut kijk je mooi uit over de plas en een strandje. Prachtig voor oeverlopers en watervogels maar ook de vogels van de weides kun je hier spotten. Vanaf de dijk volg je de gele paaltjes naar de kijkhut.

Bekijk alle activiteiten op www.beleefdeijssel.nl.

Tot dan!

Groet, boswachter Jaël Bergwerff

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog