www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Houd rekening met drukte in de natuur tijdens de herfstvakantie

12 oktober 2020 boswachters in Veluwe

Herfstvakantie, een mooi moment om er op uit te trekken. We verwachten dan ook drukte in de natuur de komende tijd en geven graag een aantal tips zodat iedereen kan genieten van de prachtige herfst.

Herfstvakantie

In het noorden van Nederland is de herfstvakantie al begonnen en komende weken volgen het midden en zuiden. Het is dé tijd om er op uit te gaan en te genieten van paddenstoelen en prachtig verkleurend blad. En vergeet vooral niet die heerlijke herfstgeur! Het is een tijd waarin al je zintuigen geprikkeld worden.
Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten willen het publiek er dan ook op wijzen dat het deze herfstvakantie druk kan worden in sommige populaire natuurgebieden.

De ervaring leert dat het publiek massaal op dezelfde momenten dezelfde natuurgebieden wil bezoeken. Het gaat dan vooral om die gebieden waar vóór corona de parkeerplaatsen op mooie zondagmiddagen snel vol staan.

Daarom een paar tips:

  • Houd je aan de corona basisregels: blijf binnen als je verkouden of grieperig bent en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Ook als je buiten bent. Mijd speelplekken en andere recreatieve voorzieningen als het er druk is.
  • Geniet van de regen óf neem een paraplu mee. Het is immers niet altijd mogelijk om beschutting te zoeken in bezoekerscentra of andere overdekte ruimtes zonder 1,5 meter afstand van anderen te houden.
  • Realiseer je dat de parkeerplaatsen snel vol zullen zijn. Ga dus bij voorkeur op de fiets of te voet.
  • Ga niet naar de bekende plekken, maar ontdek juist onbekende gebieden. Zo worden de natuurbezoekers beter over het land verspreid, en worden verstoppingen bij de drukste natuurgebieden voorkomen. Klik hier voor tips van onze boswachters.
  • Laat geen afval slingeren.
  • Houd je aan de toegangsregels van het gebied. Dat betekent doorgaans dat je op de paden moet blijven, en dat de hond aan de lijn moet. Lees de borden in het gebied goed en houd je daar ook aan.

Kortom, houd rekening met elkaar, geniet van de natuur maar gebruik ook je gezond verstand. Zo blijft het voor iedereen leuk en kunnen we deze herfst de natuurgebieden volop beleven.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog