www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Herstelwerkzaamheden Zandenbosvennen in volle gang

27 september 2023 Boswachter Alex Plantinga in Veluwe

De herstelwerkzaamheden bij de Zandenbosvennen zijn volop bezig. Op 18 september is de aannemer begonnen met het snoei en zaag werk rondom deze bijzondere vennen. Op onderstaande foto’s is te zien hoe de werkzaamheden verlopen.

De Zandenbosvennen zijn bijzondere vennen die tussen Nunspeet en Vierhouten liggen, op de noord-Veluwe in het Zandenbos. Dit najaar zullen de werkzaamheden uitgevoerd worden om de natuurkwaliteit te verbeteren. De werkzaamheden worden gefinancierd met subsidie van de Provincie Gelderland. Samen met de klankbordgroep uit Nunspeet zijn we tot een gezamenlijk plan gekomen waarbij natuur, recreatie en cultuurhistorie samen zijn gekomen.

Kraan sorteert de afgezaagde takken van Amerikaanse eiken

Afgezette vegetatie achter het bankje waar de nieuwe wandelroute komt te liggen

Afgezaagde Amerikaanse eik op de rand van het ven, cultuur historische greppel blijft in takt
Afgezaagde stammen aan de rand van het projectgebied
Afgezette vegetatie achter het bankje waar de nieuwe wandelroute komt te liggen

Wilt u meer lezen over het hoe en waarom en welke uitkomst de klankbordgroep had? Klik dan hier en lees een van de eerder geschreven blog’s  over de geplande werkzaamheden bij de Zandenbosvennen.

De komende weken zullen de werkzaamheden verder wordt uitgevoerd. De verwachting is dat half december de werkzaamheden volledig zullen zijn afgerond. Ik zal u over een aantal weken nogmaals met een beeldverslag op de hoogte brengen van de voortgang van de werkzaamheden. Mocht u vragen hebben stel ze dan door te reageren op dit blog.

reageren

geef een reactie

  • Rob Wolfs
    16 november 2023 om 11:09

    Graag zou ik vernemen welke paden of welk gebied precies zijn afgesloten en tot wanneer? Ik heb uit een reactie op Wandelzoekpagina over Trage Tocht Vierhouten begrepen dat op dit ogenblik paden in het Zandenbos richting Ronde Huis zijn afgesloten. Ik heb de route voorlopig ook even van internet afgesloten, maar zou graag meer informatie ontvangen. vriendelijke groet, Rob Wolfs

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog