www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Tijdelijke afsluiting rolstoel pad Nunspeet

24 maart 2023 Boswachter Alex Plantinga in Veluwe

Rolstoel pad in Nunspeet.

Het rolstoel pad in het Zandenbos in Nunspeet is een 1,7 kilometer lange route waar mensen in een rolstoel kunnen genieten van de natuur. Vanaf 28 maart is dit pad tijdelijk niet toegankelijk. Er worden werkzaamheden uitgevoerd om de kwaliteit van het rolstoel pad te verbeteren. Eind april is het werk klaar en het pad weer bruikbaar.

Het rolstoel pad, dat door een deel van natuurgebied “het Zandenbos” gaat, ligt direct achter het bezoekerscentrum in Nunspeet. Helaas is de kwaliteit van het pad de laatste jaren aanzienlijk achteruit gegaan. De boomwortels zijn hiervan de oorzaak. De wortels groeien door, worden dikker en drukken het asfalt omhoog. Hierdoor scheurt het asfalt waardoor het steeds minder goed begaanbaar is. Ook de vorst helpt niet mee. Er blijft water in de scheuren staan dat in de winter bevriest en uitzet. Hierdoor worden de scheuren groter.

Om het pad weer goed begaanbaar te maken zullen er herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden vanaf 28 maart. In de weekenden is het rolstoel pad wel begaanbaar. De werkzaamheden houden in dat de slechte plekken in het asfalt verwijdert worden. Hierna worden deze plekken dicht gemaakt met klinkers. De werkzaamheden duren ongeveer 3 weken waarna het rolstoel pad weer goed toegankelijk is.

Rolstoel pad met een duidelijk zichtbare scheur door de boomwortels.
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog