www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Stralende lichtjes en d’Olde Rôep op ‘t Leesten

21 november 2023 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

De dagen worden weer korter, de temperaturen gaan omlaag: de winter komt er weer aan! De tijd van Sinterklaas en Kerst maar vooral van gezellig bij elkaar komen, kaarslicht en warme chocomelk. En van uitkijken naar het licht!

‘Zee bloas um beurten de boodschap védan, dat t duuster mut goan want t lich kump d’r an’

Op de Leesterheide blazen de midwinterhoornblazers uit Ugchelen zoals ieder jaar in de adventsperiode en op de kortste dag d’Olde Rôep. Een oeroude traditie en een prachtig moment om dan over de hei en door het bos te wandelen met het spookachtige geluid van de midwinterhoorns op de achtergrond.

Lichtjeswandeling

Op 22 december houden we een lichtjeswandeling op ’t Leesten. De wandeling van ongeveer 2 kilometer gaat langs de hei en door het bos en er is ook een stukje door het elfenbos met feeërieke lichtjes. En hoewel het een dag na midwinter is, komen ook dan de midwinterhoornblazers om in het donker hun geluid te laten horen.

Voor mensen met een rolstoel of rollator is er een routeverkorter over een semi-verhard pad. Ook voor heel jonge kinderen kan dit een uitkomst zijn omdat deze route maar 1 kilometer is.
Je komt dan wel langs de midwinterhoornblazers!

Er is die avond veel gezelligheid bij de Brasserie op ’t Leesten waar ook het startpunt van de wandeling is. Er is muziek, chocomelk en ander lekkers en er zijn kraampjes met o.a. streekproducten. Een vuurkorf buiten op het plein maakt het feest compleet.

Ga je mee?

Wil je graag mee met de lichtjeswandeling dan is het zaak om je tijdig op te geven en een tijdslot te reserveren. Om alles in goede banen te leiden start er elke tien minuten een groep van 30 mensen aan de wandeling. Op deze manier ervaar je meer rust tijdens het wandelen en blijft het overzichtelijk.
De eerste groep vertrekt om 17.00u, de laatste groep om 20.30u.

Opgeven doe je via de website van Staatsbosbeheer waar je zelf een beschikbaar tijdslot kiest. Daar kun je ook nog kiezen voor een lampion tijdens de wandeling, want zaklampen mogen niet mee….

Tot 22 december!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog