www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Grote kleine verrassing van Ameland.

9 april 2014 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Natuur laat zich uiteindelijk niet dwingen…
Collega Herman Vogel wist niet wat hij zag toen hij vanmiddag de groep ‘Amelander’ Soay schapen bekeek in het begrazingsgebied, er liep een Soay lam in de groep. Het kleintje huppelde gezellig mee in de kudde, aldus Herman.
De bedoeling was dat er geen drachtige Soay schapen naar Vlieland toe zouden komen, maar dat is dus niet gelukt.
Zeer waarschijnlijk zal de groep Soay schapen zich in de toekomst vanzelf uitbreiden. (Het is niet uitgesloten dat er nog meer Soay lammetjes geboren gaan worden en daar zal dan wellicht ook wel een ram tussen zitten). Dat is geen ramp, want er is op het eiland genoeg te eten voor ze.
Wij zijn blij verrast.

soayschapenpv20 (2)

Deze foto is van vorige week. De verrassing moest nog komen.

reageren

geef een reactie

 • Soay lammetjes nieuws vanuit het begrazingsgebied. | Staatsbosbeheer Vlieland
  28 april 2014 om 12:40

  […] kudde Soay schapen in het begrazingsgebied. Er zijn nu al meer dan 20 lammetjes gezien! Zie ook een vorig blog hierover. De beesten hebben dus hun rust op dit moment zeker nodig en daarom worden voorlopig de […]

 • Loes Meijer
  11 april 2014 om 00:59
 • Redactie Nieuwskrant van Vlieland
  9 april 2014 om 16:42

  Leuk! J

  Vriendelijke groet,

  Berend J Hazenberg

  Uitgeverij Het Wad Vlieland

  Vliezier, nieuwskrant van Vlieland

  tel: 0562 – 453021

  Het Wad – Kranten Lkader 25%

  P

  Please consider the environment before printing this e-mail

  De informatie in dit e-mailbericht en eventuele bijlagen is vertrouwelijk en is alleen bestemd voor de beoogde ontvanger(s). Indien u dit bericht ten onrechte heeft ontvangen, wordt u verzocht de verzender daarvan in kennis te stellen en het bericht te vernietigen. Het is niet toegestaan de hierin opgenomen informatie op welke wijze dan ook te gebruiken of openbaar te maken.

  The information contained in this e-mail, including possible attachments, is confidential and is solely for the use of the intended recipient(s). Should you have received this e-mail unintentionally you are then requested to inform the sender and to destroy the message. It is prohibited to use or disclose the information this message contains in whatsoever way.

 • Janty
  9 april 2014 om 16:36

  Gefeliciteerd! Beschuit met muisjes gehad?

  • Anoesjka Lodder
   9 april 2014 om 17:07

   Een Amelandercadeautje dus! Maar welke kleur moeten de muisjes hebben?

  • Anke Bruin, Staatsbosbeheer
   10 april 2014 om 08:23

   Dat is dus nog de vraag…. toekomst zal het leren. De beestjes zijn zo snel en laten zich dus moeilijk even goed bekijken;-)

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog