www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Rups met “Wauw”-effect.

29 juli 2015 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Gistermiddag kwam Vlielander Willem de Jong langs met een foto van een haast tropisch aandoende rups. Prachtig plaatje… maar hoe heet deze? Buurtgenoot Marco Severein had Willem attent gemaakt op de aanwezigheid van deze zwaar behaarde hippe hipster rups. Na enig zoekwerk vonden we de naam. Het bleek om een Bont Schaapje te gaan. In oudere boeken staat dat het om de Esdoornuil gaat. Tegenwoordig heet het beestje dus Bont Schaapje. Als rups ziet dit insect er uitbundig uit. Vogels zullen er niet aan beginnen. Het mooie van de natuur is, dat de vlinder Bont Schaapje nauwelijks opvalt. Komt mooi uit, want het is een nachtvlinder, die overdag niet op moet vallen tijdens de rust. Het Bont Schaapje leeft als rups op loofhout.

Hier klikken voor meer informatie.

 

 

reageren

geef een reactie

  • Beautiful caterpillar on Vlieland island | Dear Kitty. Some blog
    29 juli 2015 om 19:31

    […] Anke Bruin reports that an Acronicta aceris, or sycamore moth, caterpillar was recently found on wood on Vlieland […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog